Фудбал се још не игра у бечејској општини: До средине лета без лопте

Српсколигашки фудбалски терени и сви из нижих лига ће се до средине лета само косити, лопту нико неће шутирати.
BECEJ KRAJINOVIC
Фото: Лука Крајиновић, фото: Дневник (В. Јанков)

Најважнија споредна ствар на свету ће, ба што се тиче нижих лига, извесно време, мировати.

- Делимично ће бити условно речено мир на фудбалским теренима, за нас који радимо у клубовима биће посла. Наравно, не као када бисмо били у такмичарском циклусу, али има тема и дилема које ваља на миру разрешити. Поштујемо све одлуке ФСС и сада нам предстоји да организујемо састанак са играчима и стручним штабом како бисмо се договорили шта и како даље. Ваља финиширати радове око терена с вештачком травом, како бисмо надаље имали оптималне услове за тренирање, а самим тим и главни терен припремити само за играње утакмица. Морамо да  разговарамо са стручним штабом да видимо какве су њихове жеље за нову сезону. Исто важи и за играче - размишљање је спортског директора Бечејаца Милоша Андрића.

Ваљало би задржати већину актуелних играча, а у  томе би значајну улогу могао имати шеф стручног штаба Милан Белић, који је већину играча селектрирао и укомпоновао сасвим солидан састав.

- Тренер сам под уговором са суперлигашем Војводином и био сам на позајмици крај Тисе. Значи, о свему се пита Војводина. Наравно, очекујем ових дана разговоре с људима у Бечеју, а онда и са Новосађанима. Крај Тисе је све било коректно и верујем да постоји обострана жеља да се сарадња настави, пошто смо на пола започетог после вишом силом стали. После разговора са људима из Бечеја и Војводине неке ствари ће се избистрити – најавио је  Белић.

Исто важи и за остале клубове у највећој потиској општини, Војводину из Бачког Градишта на војвођанском север, као и међуопштинске лигаше Јединство из Бачког Петровог Села и Младост из Радичевића. Имаће доста времена да пораде на пољу инфраструктуре, првенствено играчке, а онда и око терена.                                   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести