Фудбалер Војводине Никола Андрић током ванредног стања постао отац

Ванредно стање већина нас  неће памтити по лепом, међутим, има и изузетака. Фудбалеру Војводине Николи Андрићу супруга Ленка, иначе Словакиња, је 21. априла на свет донела сина Ноела.
Nikola Andric
Фото: Никола Андрић, фото: Ј. Грлић

- С нестрпљењем и узбуђењем ишчекивали смо принову и, ево, дочекали смо срећан догађај. Супруга се породила у Словачкој, а ја нисам могао тамо да одем због чињенице да бих у карантину после тога морао да проведем две недеље. Видео сам сина уз помоћ мобилног телефона, леп је и здрав дечак и једва чекам да се и уживо сретнемо. Дане током паузе провео сам у селу Рабровац код Младеновца, у кући мојих родитеља, и тамо сам, у кругу најуже породице, прославио срећан догађај – каже Никола.

Андрић је искусан 27-годишњи фудбалер, који је четири године провео у словачкој Подбрезови, а пре доласка у Нови Сад три сезоне носио је дрес Младости из Лучана.

- Иако се налазим у кругу нових играча, у Новом Саду се осећам као да сам староседелац. Шеф Ненад Лалатовић, његов стручни штаб и саиграчи одлично су ме прихватили и трудим се да на ту и такву врсту пажње одговорим добрим и јаким радом, настојећи да сваки добијен минут на терену максимално оправдам. Имамо добру и јаку екипу, а тренер је једини човек који је меродаван да вреднује учинак сваког појединца и одлучи о томе коме ће и колику прилику да пружи. Важно ми је то што се лепо осећам у Војводини, што играмо добро и што смо веома близу, такорећи на корак до остварења циља - изласка у Европу. У томе сам већ успео с екипом Младости, сада желим да успех поновим и у црвено-белом табору.

Занимљиво је и то да је Андрић с тимом из Лучана играо у финалу Купа Србије 2017. године, а сада је Војводина обезбедила место у четвртфиналу овог такмичења и њени првотимци не крију жељу да покушају да освоје трофеј.

- Био сам учесник тог финала  с Партизаном, али сам  седео на клупи за резервне играче. Славили су тада црно-бели (2:1), а сада бих волео да поновим с Вошом улазак у завршну утакмицу и да у њој осетим сласт победника. То је моја велика жеља, јер би такав домет представљао и највећи успех у мојој спортској каријери.

Наш саговорник каже да му тренинзи, и поред дуге паузе, не падају тешко.

- Направили смо добру подлогу свакодневно радећи онлајн с кондиционим тренером Семередијем. У Рабровцу сам, уз то, трчао на локалном фудбалском игралишту, тако да немам никаквих проблема. Лагано се уводимо у жељени ритам, чланови стручног штаба направили су програм рада уз помоћ којег ћемо убрзо ући у жељену форму. Сигуран сам да ће све бити онако како желимо и ми и наши навијачи и да ћемо се заједнички радовати изласку у Европу – поручио  је Никола Андрић.

Ноел ће имати двојно држављанство

Мали Ноел Андрић рођен је у Словачкој и самим тим имаће држављанство те земље, а Никола каже да ће имати и пасош Србије. Поред двојног држављанства, супружници Андрић течно говоре и српски и словачки, па ће и Ноел свакако говорти оба језика.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести