Фудбалери Бечеја почињу припреме 20. јануара: Тутњевићу се придружио Крајиновић

Само на први поглед је мирно у фудбалском српсколигашу са Тисе.
milos andric becej
Фото: Спортски директор Милош Андрић, фото: Дневник

Истина, лопта не скакуће, а и у теретани нема фудбалера Бечеја, али је зато  клупско руководство активно у актуелном прелазном року.

- За разлику од прелазног рока у летњем периоду, када су играчи долазили и одлазили, сад желимо до почетка припрема, које су заказане за 20. јануар, да решимо све недоумице око играчког кадра за наставак сезоне - рекао је спортски директор Милош Андрић. -  За сада нема много промена, али ће их бити. Разговарамо са играчима и мислим да ће стручни штаб до почетка припема имати јасну слику на кога може да рачуна.

Млади штопер Урош Миленковић је једини по завршетку јесење полусезоне најавио одлазак, јер није био задовољан минутажом. То не значи да неће бити још одлазака.

- Сјајни голгетер Милош Зличић је искористио први део

првенствене трке и са 12 постигнутих голова постао интересантан за клубове из вишег ранга. Договорили смо се са њим да за неколико дана донесе одлуку да ли остаје или иде, како бисмо на време могли да реагујемо и у случају да пронађе нови клуб нађемо адекватну замену.

Зличић је тек недавно напунио 20 година и зна да време ради за њега. Не жури нигде. Крај Тисе се снашао и не размишља о одласку по сваку цену. Само повољна понуда суперлигаша је актуелна, за иностранство је рано.

- Са двојицом Врбашана смо се договорили. Раније најављеном Илији Тутњевићу (25) придружиће се и Лука Крајиновић (21), први је задњи везиста, а други бочни нападач. Обојица ће појачати конкуренцију, а свакако да се нећемо зауставити на ова два имена. Уосталом, прелазни рок је тек почео – најавио је Андрић.

Лука Крајиновић већ је био интересантан Бечејцима, али је конкуренција у прволигашком тиму била далеко јача и сматрало се да је за њега боље да буде члан клуба у којем ће имати већу минутажу. Није прецртан, напротив, сазрело је време да обе стране испуне жељу.

Зависно од долазака, уследиће списак оних играча са којима ће се клуб растати. Неки ће, по свему судећи, покушати у оближњем војвођанском лигашу Војводини из Бачког Градишта да докажу квалитет и већ на лето се врате, а од тога би користи имали Бачкоградиштанци и Бечејци, а највише сами играчи који се одлуче на такав корак.

Текст и фото:  В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести