Фудбалери Црвене звезде почињу припреме: Завршена тестирања, играчи спремни за старт

Фудбалери Црвене звезде завршили су са одмором и обавили су специјалистичке лекарске прегледе у Заводу за спорт и медицину спорта.
jovicic i gobeljic, fk crvena zvezda
Фото: Јовичић и Гобељић после обављеног прегледа, фото: ФК Црвена звезда

Данас у 11 часова тренер Дејан Станковић обавиће званичну прозивку и одрадити први тренинг.

Одморни и расположени, фудбалери Црвене звезде су од раних јутарњих часова два дана стизали по групама у Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку на медицинске тестове. Уз традиционалне празничне честитке, наши играчи су редом обилазили све лекарске ординације и према речима надлежних доктора у доброј су психо-физичкој кондицији. Играчи су се суочили и са новим тестирањима у Центру за моторичка истраживања и аналитику спорта што су били и захтеви новог стручног штаба. Нови тренер Дејан Станковић данас у 11 часова обавиће званичну прозивку првог тима, а затим ће одрадити први тренинг. Фудбалери нашег клуба се већ сутра селе на Кипар, где ће у Пафосу имати одличне услове за базични део припрема. Са Кипра се враћају 21. јануара, а већ после три дана одлазе на двонедељне припреме у Анталију. У хотелу “Регнум” одиграће и шест припремних мечева и вратити се у Београд 7. фебруара. У Турској црвено - бели одмериће снаге са Арком из Гдиња (Пољска), Вардаром (Северна Македонија), Лудогорцем (Бугарска), Цељем (Словенија), Дунајском Стредом (Словачка) и Актобеом (Казахстан). 

Неколико фудбалера ће сигуно напустити  у наредних неколико дана табор шампиона, први на списку је Милан Јевтовић (26) ткоји би ребао да потпише за кипарски АПОЕЛ, након што на релацији Београд - Никозија буде одлучено да ли ће Милановчанин прво бити позајмљен или ће пре потписа за шампиона Кипра раскинути уговор са прваком Србије. Црвена звезда не намерава да заради на одласку мало коришћеног фудбалера, чији уговор истиче на лето, а који је такође као слободан играч стигао у Љутице Богдана на лето 2018. после епизоде у Анталијаспору.

Београђани би радо без обештећења растали и Жандером (31), који би “у пакету” са Јевтовићем могао да отпутује у Никозију, тим пре што се АПОЕЛ недавно растао са стартним левим беком Кајуом. На списку црвено - беклих неће бити ни Ерика Јирка, који је летос позајмљен Радничком из Ниша. Црвена звезда купила је 22-годишњег Словака пре годину и по дана за 750.000 евра.

И. Л.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести