Фудбалери Пролетера ремизирали са Вождовцем

У утакмици 31. кола Линглонг суперлиге Србије фудбалери Вождовца и Пролетера ремизирали су, што је и праведан резултат с обзиром на прилике које су имале обе екипе.
aleksa pejic
Фото: Алекса Пејић (Пролетер), фото: Д. Иванић

Сланобарци су имали и играча више, од 56. минута, па можда могу и да жале што нису победили.

,,Змајеви“ су боље почели утакмицу. Најпре је Стојчев био у прилици у 9. минуту, али није је искористио; да би само мало касније Стоисављевић одлично шутирао, а Васиљевић одбранио. Доминирали су изабраници Јована Дамјановића, држали све конце игре у својим рукама. Као резултат тога дошло је вођство, у 16. минуту, када је након корнера Хајдин затресао мрежу главом. Одмах након тога умало изједначење, када је Богдановић замало савладао сопственог голмана. Пробудили су се Сланобарци; али нису имали великих прилика. Пејић је имао добар покушај са дистанце, али је Крунић одбранио. У финишу полувремена Сланобарци су тражили игру руком домаћина у свом шеснаестерцу, али судија Остраћанин није реаговао.

Изабраници Бранка Жигића у наставак су ушли отреситије и у 56. минуту заслужили једанаестерац. Богдановић је направио прекршај у свом казненом простору, добио црвени картон, а главни арбитар показао на белу тачку. Прецизан са креча био је Томовић за 1:1. Исти играч могао је и до другог гола, али је очајно реаговао на пас Митровића. Иако је Пролетер могао до преокрета, мора се рећи да Вождовац није ,,пао“ после искључења Богдановића, већ је кренуо напред, по други гол. Стојчев је одлично шутирао у 77. минуту, али је Васиљевић одбранио. Нешто касније Аврић је маказицама сјајно нишанио, али је чувар мреже Сланобараца поново био сигуран. До краја није било прилика и остало је – 1:1.       

И. Лазаревић

ВождовацПролетер 1:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Вождовца, без гледалаца. Судија: Остраћанин (Краљево). Стрелци: Хајдин у 16. за Вождовац, а Томовић (из пенала) у 56. минуту за Пролетер. Жути картони: Леандро (Пролетер). Црвени картон: Богдановић (Вождовац). 

ВОЖДОВАЦ: Крунић 6, Богдановић 6, Стојчев 6,5, Нишић 6, Ласицкас 6, Гајић 6, Станисављевић 6, Стоисављевић 6,5, Пуртић 6,5, Арсић 6, Хајдин 7.

ПРОЛЕТЕР: Васиљевић 6, Митровић 6,5, Марјановић 6, Јовановић 6, Пејић 6,5, Миросављев 6,5, Леандро 6, Голубовић 6, Башановић 6, Томовић 7, Ивановић 6,5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести