ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПРОГЛАСИО ЛАУРЕАТЕ Златне лопте Стојковићу, Митровићу и Словић

БЕОГРАД: Фудбалски савез Србије (ФСС) традиционалноје  сумирао 2023. годину и уручио „Златне лопте” најбољем тренеру Драгану Стојковићу Пиксију, најбољем фудбалеру Александру Митровићу и најбољој фудбалерки Виолети Словић.
1
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Стојковић је четврти пут у каријери добио ово признање, трећи пут узастопно, Митровић трећи, други пут узастопно, а Словић други пут.

На свечаности у хотелу „Хајат” присуствовали су бројни гости, међу којима и министар спорта Зоран Гајић и председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић.

- За нама је година коју смо чекали више од две деценије. Србија се пласманом на ЕУРО после 24 године враћа на мапу најбољих селекција Европе. Захваљујем се играчима, селектору и стручном штабу и желим им много успеха на Европском првенству. Апсолутни респект свим ривалима у групи, а са максималном припремом можемо до доброг резултата - рекао је председник ФСС Драган Џајић и посебно нагласио значај инфраструктурних улагања, уз велику помоћ државе, која су у години на измаку обележена отварањем нових стадиона у Лозници, Лесковцу и Зајечару.

Стојковић и Словић присуствовали су свечаној додели признања, док је уместо Митровића, који није могао да дође због обавеза у Ал Хилалу, награду преузео његов отац Ивица.

Стојковић: Вратили смо фудбалску Србију на европску мапу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас на традиционалној додели "Златне лопте" Фудбалског савеза Србије, да је репрезентација успела да фудбалску Србију врати на европску мапу. Селектору Србије награду, коју је добио четврти пут, уручио је члан Стручног одбора ФСС Станислав Караси.

- Награда има посебну важност за мене, али је и обавеза да наставим да се трудим да будем успешан, да репрезентацију презентујем најбоље што могу. Без дилеме ћу наставити у том ритму. У марту, када је Савез добио ново руководство, питали смо се шта је циљ. Циљ свих циљева и тај стратешки задатак је био пласман на Европско првенство, на којем дуго нисмо били. Сложилили смо се на састанку да је то нешто што морамо. Вратили смо фудбалску Србију на европску мапу. То је историјски резултат из два разлога. У питању је дуга временска дистанца, а друга је што ћемо под именом Србија учествовати на тако великом такмичењу - истакао је Стојковић.

Додао је да ће 2023. годину памтити као успешну.

- Желим да се захвалим комплетном руководству ФСС на подршци, на ономе што је важно, а то је да имате ветар у леђа и да ту подршку истински осетите. Хвала породици на безрезервној подршци. Хвала стручном штабу, свим људима који су бринули о здрављу наших играча и да се захвалим фудбалској Србији која је препознала и веровала да можемо да идемо до краја, да остваримо циљ. Пласман на ЕУРО је поклон фудбалској Србији - закључио је Стојковић.

Фото: ФСС

Митровић: Ово је награда за рад, ред и дисциплину коју улажем у фудбал

Репрезентативац Србије и фудбалер Ал Хилала Александар Митровић коме је додељена "Златна лопта" Фудбалског савеза Србије за најбољег фудбалера у 2023. години, изјавио је да је то награда која обележава његов рад и дисциплину у фудбалу. Уместо Митровића, који није могао да дође због обавеза у Ал Хилалу, награду коју добија трећи пут преузео је његов отац Ивица.

- Нисам ту са вама, али хвала свима који су гласали за мене. Трећи пут сам најбољи у Србији, велика је част, знамо која су имена добијала награде. Била је ово успешна година, после 24 године се пласирали на Европско првенство. Такође, на индивидуалном нивоу сам имао лепу годину, надам се да ћу тако да наставим. Нема веће части него када вас ваши људи цене и поштују. Ово је награда за рад, ред и дисциплину коју улажем у фудбал - изјавио је Митровић у видео поруци која је пуштена на церемонији.

 

Словић: Поносна сам што никад нисам напустила своју земљу

Капитен женске фудбалске репрезентације Србије Виолета Словић изјавила је на традиционалној додели "Златне лопте" Фудбалског савеза Србије, да је поносна што никада није напустила своју земљу. "Златна лопта" за фудбалерке додељује се тек од 2019. године. Прва добитница била је Виолета Словић, која је данас други пут у каријери добила ово признање. Капитену женске фудбалске репрезентације Србије и фудбалерки Спартака из Суботице награду је уручио директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга.

- Хвала људима који су ми помогли да постанем други пут најбоља играчица у Србији. Хвала мом Спартаку и породици који су ми дали снагу и мотив да стигнем довде. Поносна сам што никад нисам напустила своју земљу, ово признање има тежину и драж. Велико хвала ФСС, ова награда ме још више мотивише. Уверена сам да ће наша генерација кренути стопама наших фудбалера и бити на великим турнирима - изјавила је Виолета Словић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести