Футсалери Србије и Шпаније играју одлучујућу утакмицу за пласман на СП

Футсалери Србије остварили су први циљ - изборили су бараж за Светско првенство, које ће се од 12. септембра до 4. октобра одржати у Литванији.
Srbija-Francuska-3-7
Фото: ФСС

Вечерес у нишком Чаиру играју одлучујући меч са Шпанијом, који ће дати одговор ко ће заузети прво место у елит групи Б и директо отићи на СП у Литванију. У случају да наш тим заврши као други у групи, играће у априлском баражу против другопласиране екипе из групе А - Финске, док је Португал прошао директно на СП из те групе.

После два одиграна кола, ситуација у елит групи Б квалификација за Светско првенство је потпуно јасна, обе екипе имају максималан учинак. Србија борбу за Мундијал може да заврши као прва у колико победи Шпанију, али и ако одигра нерешено. Међутим, против двоструких првака света то неће бити нимало лако.

- Против Шпаније се боримо за директан пласман на Првенство света. Велики је изазов пред нама, јер то је репрезентација која је далеко испред свих на нашем континенту. Можда је Португал близу њих, али Шпанија је у последње време најбоља. Оно што мене храбри јесте то да смо показали да умемо да играмо, можемо много да трчимо и да смо  физички веома јаки - рекао је селектор Горан Иванчић.

Он је потенцирао младост Србије.

- Ово су утакмице у којима растемо и напредујемо. И због у квалификацијама остварених  резултата смо минулих месеци играли против најбољих репрезентација на свету. Имамо младу екипу која ће бити на окупу наредних шест, седам година, па може да се препостави  како ће она изгледати за три - четири године и који су јој домети. Мислим да имамо сјајну будућност - не оставља дилему Иванчић.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се вечерас од 20.30 у нишком Чаиру.

Ј. Г.

ГРУПА Б

Данас

Француска – Украјина        16.30

Србија – Шпанија               20.30

1. Србија           2      2      0      0      9:4    6

2. Шпанија        2      2      0      0      6:2    6

3. Француска     2      2      0      0      3:7    0

4. Украјина        2      0      0      2      3:8    0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести