Футсалери Србије вечерас са Аргентином играју другу утакмицу на Светском првенству

Футсал репрезентација Србије се после девет година вратила на Светско првенство, које се ове године одржава у Литванији, и на премијери је поражена од трећепласиране селекције са претходног шампионата у Колумбији, Ирана (2:3).
futsal dragan tomic
Фото: Драган Томић, фото: ФИФА

Ипак љубитељима футсала у Србији ће остати горак укус због минималног пораза, пошто су се изабраници Дејана Мајеса представили у лепом светлу. Нажалост – игру није испратио и резултат.

– Сигуран сам да смо заслужили више. Али нисмо себи смели да дозволимо два–три минута пада где смо попустили са концентрацијом и поклонили противнику два гола. Једноставно, ово је озбиљно такмичење где не смемо да правимо такве грешке. иво игре, имали своје шансе. Озбиљан податак говори то што је њихов голман проглашен за играча утакмице. Заслужили смо барем бод – рекао је стрелац другог гола против Ирана, Драган Томић.

На несрећу, заболело је и искључење Слободана Рајчевића у последњем минуту сусрета, који ће недостајати много у вечерашњем дуелу (19 часова) против светског првака Аргентине. Наши футсалери, и поред пораза, спремно дочекују утакмицу с Аргентином.

– Пре почетка шампионата Аргентинци и Иранци су виђени као тимови који ће заузети позиције које воде у наредну фазу такмичења, али не треба заборавити да ће место у нокаут фази заузети четири најбоље трећепласиране репрезентације. Два дана паузе смо искористили на најбољи начин, одморили смо се и анализирали још једном “гаучосе”. Та утакмица је сада по мени одлучујућа у нашој групи, јер сваки бод, потез, може да нам трасира пут у следећу рунду. Наравно, то кажем имајући у виду да је Америка, коју с клупе води наш стручњак Душан Јакица, с којом се састајемо у понедељак, тотални аутсајдер.

Наша репрезентација спадају у групу потенцијалних изненађења на великој сцени.

– Игра из првог кола нас охрабрује, посебно што смо били равноправни против Ирана, а 20–ак секунди “црне рупе” у нашој игри нас је коштало пораза. Зато верујем да можемо да изненадимо актуелне светске прваке.

Србија је пре овог наступа само једном играла на футсал Мундијалу и то 2012. године, када је стигла до осмине финала. Тада је као првопласирана екипа у групи наишли на „мину” у жребу и већ у првој утакмици нокаут фазе испали од Аргентине. Уколико изборе пласман у нокаут фазу, орлови ће бити на терену поново 23. септембра.

Ј. Г.

ГРУПА Е

Србија – Иран    2:3

Аргентина – САД        11:0

Данас

Иран – САД        (17)

Србија – Аргентина    (19, РТС 2)

1. Аргентина      1      1      0      0      11:0  3

2. Иран     1      1      0      0      3:2    3

3. Србија   1      0      0      1      2:3    0

4. САД       1      0      0      1      0:11  0

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести