Голман Војводине Никола Симић: Нека „на крову” буде трећа срећа

НОВИ САД: Стрпљиво је чекао својих пет минута голман Никола Симић, две године одлично и упорно је тренирао и надао се да ће коначно у континуитету стати на гол Војводине.
nikola simic
Фото: J. Grlić

Одласком Емила Роцкова у Мађарску, дочекао је прилику и, судећи по оном што је приказао у прва два кола, Новосађани су добили поузданог чувара мреже за дужи период. Истина је и то да је капитулирао четири пута у дербијима с ТСЦ-ом и Чукаричким, али је чињеница да је, посебно у дуелу с “брђанима”, био међу најзапаженијим атерима утакмице.

- Не могу да будем задовољан, јер смо с Чукаричким одиграли само 2:2 на нашем терену - искрен је био Симић. - Јесмо, додуше, губили 0:2, али смо онда експресно успели да се вратимо у утакмицу и имали смо неколико шанси да начинимо потпуни преокрет. Нажалост, нисмо их искористили и морали смо да се задовољимо само бодом.

Одбрамбени бедем, на челу с њим, два пута је капитулирао. Најпре је Шапић остао “као дух” сам испред њега и погодио мету, а потом се Винсент Езе, уз доста среће али и умећа, прошетао до гола црвено-белих.

- Код првог гола уследио је пад концентрације у нашој одбрани, што је Шапић искористио. Код другог гола, просто је невероватно колико је среће имао Езе, којем се лопта враћала, можда је чак играо и руком, а онда успео да постигне гол. И тада сам веровао да можемо да преокренемо резултат, јер је сигурно да нисмо заборавили да играмо фудбал, а, уз то, освајачи смо Купа и имамо одличну екипу. То се показало као исправно размишљање и, понаваљам, једино ми је криво што нисмо крунисали добру партију у другом полувремену и освојили сва три бода.


Максимовић лакше повређен

У финишу првог полувремена утакмице с Чукаричким, због повреде терен је напустио повратник међу црвено-беле Новица Максимовић.

- Новица је натегао медијалне лигаменте левог колена, али није реч о некој тежој повреди - казао је др Чолаковић. - Не верујем, додуше, да ће конкурисати за тим у утакмици с Вождовцем, јер у Београду се игра на терену с вештачком травом и ништа не желимо да ризикујемо. Мислим да ће се Максимовић придружити саиграчима на тренингу у понедељак.

Ван строја су тренутно и двојица млађих фудбалера.

- Вукашин Богдановић је истегао мишић задње ложе играјући за омладинце, док је Ђорђе Пантелић повредио предњу ложу - додао је др Чолаковић. - И њих двојицу  очекујем на треннгу првог радног дана следеће седмице.


За добре одбране Симић је награђен од новинара епитетом играча утакмице.

- То ће ми сигурно пуно значити у наставку сезоне и представљаће ми додатни мотив да још боље чувам гол Војводине. Сутра нас очекује сусрет с Вождовцем у Београду и неће нам бити лако на путу ка остварењу циља, а он је, зна се, да освојимо читав плен. “Змајеви” имају искусну и квалитетну екипу, стигли су им искусни Марко Путинчанин и Немања Пејчиновић, остао је и Стојчев и мораћемо да будемо максимално сконцентрисани током свих 90 минута како бисмо могли да се надамо победи. Очекивали смо бољи старт у новој сезони, чини ми се са је сада дошао ред да упишемо и прву победу. Очекујем да ће “на крову” бити за нас трећа срећа и да ће нам се вратити за пропусте због којих нисмо успели да се радујемо у Сенти и на нашем “Карађорђу” - поручио је Никола Симић.

Дуел Вождовац - Војводина игра се у недељу, а почетак је заказан за 20.30 часова.       

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести