Градоначелник Вучевић са играчима и управом ФК Кабел (фото)

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином и чланом Градског већа за управу и прописе Миланом Ђурићем примио у Градској кући руководство и играче Фудбалског клуба „Кабел“ који су овогодишњи освајачи Купа града Новог Сада.
Miloš Vučević sa igračima i Upravom FK Kabel/Tanjug/J. Pap
Фото: Танјуг/Ј. Пап/Милош Вучевић са играчима и управом ФК Кабел

ФК „Кабел“ је фудбалски клуб из Новог Сада основан 1932. године као клуб радника Новосадске фабрике кабела. Клуб је био друголигаш у сезони 1987/88. и у периоду 1999−2002, а освајањем првог места у Српској лиги Војводине у сезони 2018/19. поновио је највећи успех и пласирао се у други степен такмичења који се данас назива Прва лига Србије.

- Лепа прича о фудбалу и добре вести долазе нам са Лимана, са стадиона поред Штранда, а у питању је нови успех ФК „Кабел“. Он је ове године остварио један од највећих помака у својој дугој историји, а захваљујући оствареним резултатима, поносни су сви играчи, стручни штаб, навијачи и Град Нови Сад. Честитам им на успесима у име Града и верујем да ће следеће године бити веома занимљиво такмичење у Првој лиги Србије, јер има клубова који већ сада конкуришу за највише позиције и може се наслутити које утакмице могу бити озбиљан дерби на том нивоу. Верујем да ће много љубитеља фудбала долазити на „Кабелов“ стадион и уживати кад „Кабел“ буде домаћин, али и да ће играче пратити на гостовањима. Жеља нам је да „Кабел“ настави са победничком атмосфером, како је то рађено претходне две-три године. Забележени су континуиран раст и прогрес, односно стални прелази у виши ранг такмичења и победе у претходним сезонама захваљујући добрим резултатима. Ту има простора и за добру сарадњу са ФК „Војводина“, за размену и разигравање дела играча за Супер лигу, а на обострани бенефит, али наравно, то остављамо на договор руководствима два клуба. Ми ћемо наставити да улажемо у спорт и подстичемо наше најмлађе да се баве спортским активностима како би квалитетно проводили своје слободно време - рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да се нада позитивном исходу решавања имовинско-правних односа у вези са „Кабеловим“ стадионом, након чега би се приступило његовом уређењу.

Фото: Miloš Vučević sa igračima i Upravom FK Kabel/Tanjug/J. Pap

Стручни штаб и играчи су се током састанка са градоначелником и чланом Градског већа, захвалили на великој помоћи коју имају од Града Новог Сада и Градске управе за спорт и омладину. Они су истакли да је ФК „Кабел“ у задње две сезоне, константно улазио у виши ранг такмичења и да су у мају освојили Куп града Новог Сада, што представља историјски успех, као и да ће наставити да нижу успехе у будућности.

Фото: FK Kabel/Tanjug/J. Pap
Фото: Miloš Vučević sa igračima i Upravom FK Kabel/Tanjug/J. Pap
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести