ГВАРДИОЛА БИО ПОНУЂЕН ЗВЕЗДИ КАО ИГРАЧ! Зенга није хтео Шпанца због домаћег повратника

Некадашњи капитен Барселоне тада је по истеку уговора у Катару остао без клуба, али у Београду нису одговорили позитивно поводом бившег играча Бреше и Роме.
s
Фото: Youtube printscreen/ Sky Sports Premier League

 Драган Стојковић Пикси , актуелни селектор Србије почетком сезоне 2005/06 постао је председник Црвене звезде.

Убрзо је нови-стари освајач Злагне лопте ФСС за тренера поставио првог страног тренера у историји у виду чувеног италијанског голмана Валтера Зенге.

Било је одлазака и долазака када говоримо о играчима, а Пикси је у договору са новим стратегом желео и искуснија инострана имена.

Неки су били реални, а неки не попут Марка Јулијана из Јувентуса, Бепеа Сињорија из Лација, Карстена Јанкера који био у минхенском Бајерну и Удинезеу.

Немац Марко Рајх одиграо је и припремну утакмицу, али се није свидео Зенги, док је Никола Аморузо  тражио много када говоримо о плати.

Међу њима је био и Ђозеп Пеп Гвардиола , некадашњи капитен Барселоне који је после Бреше и Роме на заласку каријере играо у Катару.

Наводно је по истеку прелазног рока био нуђен црвено-белима јер је остао без клуба, али су на Маракани  одбили посао због неочекиваног расплета.

Последњег дана прелазног рока после само годину пошто је продат у Глазгов Ренџерс вратио се Драган Младеновић .

-Није у питању ни Гвардиола, иако је нуђен Црвеној звезди. На Маракани, шта више, нису били много заинтересовани за бившег шпанског репрезантативца, који је минуле сезоне играо у Катару. Поготово што позиција задњег везног није проблематична, јер се вратио Драган Младеновић. Шпанац, дакле, неће у Београд, већ ће каријеру, највероватније, наставити у Вигану  - писао је тих дана Спортски журнал.

На крају, Пеп није отишао ни у Виган пошто је потписао за Дорадос , али је после 10 утакмица у Мексику званично завршио играчку каријеру.

Годину дана посе овог догађаја Гвардиола је са 36 година преузео Б тим Барселоне, а 2008. године сео је на клупу А екипе и остало је историја.

Шпанац долази у Београд у уторак током дана, а у среду (18.45) га као тренера Манчестер Ситија очекује меч у несуђеном дому.

У питању је утакмица шестог кола Г групе Лиге шампиона, а занимљиво да никада није победио на стадиону "Рајко Митић."

(Еспресо)

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести