Ивановић: Муслину хвала велико као Русија....

СТАРА ПАЗОВА: Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић изразио је велику захвалност досадашњем селектору Славољубу Муслину за успешан квалификациони циклус и пласман на Светско првенство у Русији, али поручио да верује да су сви потези направљени за добробит српског фудбала.
bane
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"Мишљење играча је тешко ујединити, али што се тиче мог, не могу да нађем лепих речи колико је урадио за моју каријеру. Хвала му пуно, велико хвала као Русија, на свему што је урадио за репрезентацију у квалификацијама. Што се тиче политике Савеза и ствари које се дешавају, сви смо ту за добробит српског фудбала и да би резултати били бољи", рекао је Ивановић на конференцији за медије у Кући ФШ у Старој Пазови.

На питање да ли је био конслутован око смене Муслина, дефанзивац Зенита одговорио је да зна које су границе играча.

"Волим ово што радим и уживам у репрезентацији, било да је лоше или добро. Никада нећу прећи границу играча и шта он треба да ради, имам принципе и они се не мењају".

Он је пожелео доста среће Муслиновом привременом наследнику Младену Крстајићу на азијској турнеји против Кине и Јужне Кореје.

"На нама је да му обезбедимо да му буде лакше. Пријатељске утакмице нам служе да се упознамо са што више различитих профила селекција и будемо што спремнији у Русији".

Према његовим речима сигурно је да постоји простора да екипа игра још боље.

"Заносимо се стварима и чињеницима. Једва ствар је добар резултат, а друга добра игра. Одиграо сам близу 100 утакмица за репрезентацију, а могу на прсте да пребројим колико њих је било лепо за око. Екипа је достигла свој максимум, мора много тога да се промени, али можемо да пробијемо лимит. Направљен је огроман успех пласманом на СП и у томе бисмо требало да уживамо и будемо растерећени".

Нагласио је и да, упркос месту на великом такмичењу после осам година, није нестала тензија.

"Никада нисмо били без притиска, чак и када нисмо имали шансе да се пласирамо било је набоја. То је све нормално. Терен је једино мерило вредности, на друге ствари не можемо да утичемо. Пореметили смо атмосферу, али ће се брзо вратити на старо", закључио је Ивановић.

Репрезентација Србије у петак игра против Кине у Гвангџоуу, а четири дана касније у Бусану против Јужне Кореје.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести