Јовић: Све зависи од нас; Вељковић: Лакше без Јоветића

СТАРА ПАЗОВА: Српски фудбалер Лука Јовић, који игра сјајно за Ајнтрахт из Франкфурта, каже да се радује утакмицама са Црном Гором и Литванијом на крају Лиге нација, а посебно дуелу са Црногорцима јер се игра на стадиону "Рајко Митић" где је поникао.
Luka Jović, jedan od predvodnika selekcije Srbije  Foto: www.fss.rs
Фото: Лука Јовић, један од предводника селекције Србије  Фото: www.fss.rs

Јовић је минулог викенда са два гола Шалкеу (3:0) избио на прво место листе стрелаца у Бундеслиги и стигао до бројке од девет погодака, испред асова као што су Пако Алкасер, Марко Ројс (Борусија Дортмунд), Роберт Левандовски (Бајерн), Тимо Вернер (Лајпциг) и остали.

"Осећам се супер, драго ми је да сам најбољи стрелац у јакој лиги као што је Немачка, али тренутно сам у репрезентацији и фокус ми је само на обавезе које имам у нацоналном тиму, односно да се изборим за минутажу", рекао је Јовић новинарима у Старој Пазови.

Јовић се враћа у А тим први пут након Мундијала у Русији, након што је помогао младој селекцији да избори пласман на Европско првенство.

"Драго ми је да сам се вратио, јер мислим да сам то заслужио играма у клубу. Надам се да ћу и у будућности бити овде".

Верује да је Србија квалитетнија од Црне Горе и да победе неће изостати ако буде играла као што зна.

"Наравно да желимо шест бодова из два меча са Црном Гором и Литванијом, то је сасвим нормално... Све зависи само од нас".

Велику подршку очекује на Маракани у дуелу са Црном Гором, вероватно одлучујућим за прво место групе.

"Надам се да ће навијачи доћи у што већем броју да нас подрже, јер нам је то заиста потребно, поготово јер следе и квалификације за Европско првенство. Драго ми је што ћу поново бити на "Маракани", поручио је Јовић, констатујући и да га радују резултати матичне Црвене звезде у Лиги шампиона.

Штопер Милош Вељковић истиче да су две победе циљ до краја групне фазе новоформираног такмичења.

"Имамо добру шансу, али морамо да уђемо са великом концентрацијом. Покушаћемо да будемо још доминантнији против Црне Горе и ако будемо тако играли, онда ће бити добро за све нас".

Србији ће бити олакшан посао јер у Београду због повреде неће бити Стевана Јоветића.

"Сви знамо да је квалитетан играч који може да направи разлику у сваком тренутку. Има Црна Горе и друге играче, а то значи да за сваког морамо бити спремни", рекао је Вељковић и додао да је задовољан како функционише у тандему са Николом Миленковићем.

Србија дочекује Црну Гору у суботу на стадиону "Рајко Митић", а три дана касније Литванију на стадиону Партизана.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести