КУП ВУЈАДИНА БОШКОВА: Победа дечијег осмеха и заједништва

НОВИ САД: Поделом трофеја најбољима, како у колективној тако и у појединачној конкуренцији, упоредо са Меморијалом „Нештицки“, на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, завршен је турнир најмлађих, посвећен сећању на легендарног фудбалера Војводине и светски вреднованог тренера, оснивача Војводининог тренажног центра Вујадина Бошкова.
v
Фото: S ceremonije proglašenja najuspešnijih na Kupu „Vujadin Boškov“/ Dnevnik

Уз осмех, који манифестује радост дружења, више од 2.000 деце (2.248) различитог узраста пионирске конкуренције, од осам до 14 година, исписивало је на пет терена осму страницу традиције, која је у зачетку имала и до данашњег издања сачувала међународни карактер.

За време тродневног такмичења, у савршеном реду, праћени аплаузима родитеља, пријатеља и комшија, дечаци из 12 европских земаља, сврстани су у 160 екипа из 56 клубова. После  разигравања по једноструком бод систему у групама, нокаут системом у завршници стигли су до коначног поретка у шест старосних категорија.

Прваци по узрасту су, 2015. годиште: Киндер (Брашов, Румунија), 2014: Војводина(Нови Сад), 2013: Војводина (Нови Сад), 2012. Чукарички (Београд), 2011. Жељезничар (Сарајево), 2010: Војводина (Нови Сад).

Фото: Dnevnik.rs

-Из године у годину настојимо да подигнемо стандард турнира на виши ниво – каже директор турнира Веселин Вилотијевић. – Седму годину нама гости сведоче да смо направили водеће такмичење на Балкану. Ако погледамо да смо ове године имали 160 екипа из 12 европских земаља, можемо да ценимо да су гости у праву, а ми у ситуацији да већ за годину дана искорачимо још један корак у позитивном смеру. Истина, пре вирусне пандемије имали смо и госте из Азије и Аустралије, тако да смо угостили осам земаља више. Полако се враћамо и верујем да ћемо на осмом турниру достићи нови рекорд што се броја учесника тиче.

Фото: Dnevnik.rs

Такмичење су, на завидном нивоу седмогодишње традиције, без и једне замерке, организовали чланови омладинске школе ФК Војводине, под покровитељством градских структура Новог Сада.

Л.Б.з 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести