Лига Европе: Црвено-бели слаби за турског шампиона

У утакмици другог кола групне фазе Лиге Европе фудбалери Црвене звезде заслужено су поражени од Трабзона јер је домаћин био далеко бољи.
fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Наш шампион је разочарао и одиграо један од најслабијих мечева на међународној сцени у последњих пар година.

Трабзон је од старта нашег представника ставио у подређен положај. Притиснуо је нашег шампиона, није му дао да се размахне; црвено-бели једва да су прелазили центар. Као плод тога дошао је водећи гол Турака. Хамшик је на другој стативи, неометан, сачекао лопту и главом је сместио у мрежу. Грешили су Београђани и свако мало остављали у повољним позицијама играче Трабзона. Временом се Црвена звезда консолидовала и имала шансу преко Букарија али његов шут зауставио је Чакир. Међутим, то је било кратког даха, до краја полувремена наша екипа била је млака, безвољна, без праве организације и добрих прилика.

Наставак је почео као и сама утакмица – иницијативом Турака. Иако је у игру, код црвено-белих, ушао Катаи ништа се битније није променило и домаћин се за све питао на терену. Посебно су домаћи били опасни по левом боку, где је Трезеге био незаустављив. Ређали су се напади Турака и пре су они били ближи другом голу него Црвена звезда изједначењу. Наша екипа додатни проблем имала је у другом жутом, односно црвеном картону Кангве, добијеном у 63. минуту. Са играчем мање црвено-бели ништа нису могли и само мало потом примили су други гол. Канга је поклонио лопту Турцима, Трезеге је сјајно шутирао и повисион на 2:0. Све дилеме могао је да реши Барди али је био замало непрецизан. Ипак, када се то најмање очекивало – црвено-бели су дали гол. Мустафа је одлично програо Николића који је био прецизан за – 2:1.

Развила се борба до краја, смењивали су се напади, али резултат се није променио.

Трабзон – Црвена звезда 2:1 (1:0)

ТРАБЗОН: Стадон ,,Шенол Гунеш“, гледалаца: 25.000. Судија: Штегеман (Немачка). Стрелци: Хамшик у 16. и Трезеге у 70. за Трабзон а Николић у 89. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Ђанини (Трабзон) а Кангва, Саного, Катаи (Црвена звезда).  Црвени картон: Кангва (Црвена звезда).

ТРАБЗОН: Чакир 6, Стригер Лашон 6,5 (Хуго), Бартра 6,5, Денсвил 6,5 , Елмали 6,5 , Хамшик 7 (Барди), Баксатас 6,5, Сиопис 6,5, Трезеге 7, Ђанини 6,5, Гомез 6,5 (Омур).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ераковић, Милуновић, Драговић, Срнић (Катаи), Саного 6 (Мустафа 6,5), Канга, Кангва, Родић, Букари 6,5 (Николић 7), Пешић 6 (Кулибали).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести