Лига шампиона: Реал савладао Интер, Тадић јунак Ајакса

Фудбалери Реал Мадрида су на домаћем терену у оквиру Групе Б савладали Интер резултатом 3:2.
rodrigo
Фото: Slavlje Rodriga pošto je postigao treći gol za Real u duelu sa Interom, foto: Tanjug (AP Photo/Bernat Armangue)

Ово је била прва победа "краљевског клуба" који је сада на трећој позицији, док је Интер остао закуцан за дно са само два бода. Српски фудбалери Лука Јовић на једној, односно Александар Коларов на другој страни нису добили прилику и остали су на клупи. Интер је у првих 15 минута пропустио неколико колосалних шанси, што је дозволило Реалу да дође до даха и да се отвори. Уследила је недуго затим и казна када је десни бек Хакими, бивши играч Реала, катастрофално одреаговао. Он је хтео да врати лопту назад, али ју је послао директно у ноге Бенземе који је обишао Хандановича и послао лопту у празну мрежу. Није дуго требало Мадриђанима да дођу и до другог гола, тачније само осам минута, пошто је у 33. Серхио Рамос постигао свој 100. гол за Реал. Он је искористио изузетан центаршут Кроса и главом сместио лопту иза леђа словеначног чувара мреже. Ипак, Интер се није предавао, па је смањио предност у 35. минуту преко Лаутара Мартинеса. До краја првог полувремена није било више већих прилика, али се много брже и ефективније играло у наставку. Интер је на почетку другог полувремена заиграо агресивније и притисак се коначно исплатио у 68. минуту када се одлично снашао Иван Перишић, који је прецизним ударцем погодио мрежу Куртое за 2:2. Напади Интера се нису зауставили после изједначења, али без реализације. Зато је уследила казна, Реал је био у контри у 80. минуту, Винисијус је пронашао Родрига, а он послао неодбрањив ударац код којег Хандановић није могао много да уради. Интер је покушао да поново дође до изједначења, али узалуд.

Фудбалери Ливерпула декласирали су Аталанту у Бергаму са 5:0 у Д групи. Јунак Ливерпула био је Диого Жота, најновије појачање, који је са хет-триком обележио овај дуел. Поред њега у стрелце против најпријатнијег прошлосезонског изненађења елитног такмичења уписали су се и Мохамед Салах и Садио Мане. Изабраници Јиргена Клопа доминирали су током читавог меча и тако остали на максималном учинку, без примљеног гола. Домаћи су могли барем до једног поготка да стигну, али Луис Муријел и Дуван Сапата нису били прецизни.

У другом мечу групе, Ајакс је славио на гостовању Митјиленду са 2:1. Победу гостима практично је донео наш Душан Тадић, који је врло лако због "лоших" тестова на коронавирус могао да остане у Амстердаму. На срећу "копљаника" то се није десило, а капитен је забележио асистенцију и погодак. Шампион Данске је смањио у 18. минуту преко Андерса Дрејера, али то је било све, бар што се тиче промене резултата на овој утакмици. Могли су и једни и други до бар још једног гола, али играчи нису били довољно прецизни. Такође, коришћен је и ВАР...

Фото: Gol Dušana Tadića za Ajaks u duelu sa Mitlijendom, foto: Tanjug (Bo Amstrup / Scanpix via AP)

Бајерн Минхен је савладао Салцбург резултатом 6:2 на гостовању у Групи А. Аустријска екипа била је близу бода, пошто је све до 79. минута било нерешено. А онда је уследио блицкриг Бавараца и четири поготка у самом финишу. Салцбург је одлично отворио меч и већ у четвртом минуту дошао до предности преко Берише. Он је искористио одбијену лопту и снажним ударцем савладао Нојера. Бајерн није дуго чекао да дође до изједначења, па је наредни гол пао већ у 21. минуту. Једанаестерац који је изнудио Милер искористио је Левандовски. Салцбург је у неколико наврата тражио пенал, али га није добио, па је уследила и казна за неке пропуштене прилике. У 44. минуту на лопту је натрчао Кристенсен и на веома несрећан начин је сместио између сопстевних статива. Домаћи су најавили изненађење у 66. минуту преко Окугаве. Међутим, до њега није дошло. Као што је речено, Бајерн је у последњих десетак минута "додао гас" и на крају стигао до убедљиве победе.

Лига шампиона, треће коло (уторак)

Група А

Локомотива Москва – Атлеитко Мадрид 1:1 (1:1)

Мирјанчук 25п – Хименес 18

Салцбург – Бајерн Минхен 2:6 (1:2)

Бериша 4, Окугава 66 – Левандовски 21п, 88; Кристенсен 44аг, Боатенг 79, Сане 83, Ернандез 92

Група Б

Шахтјор – Менхенгладбах 0:6 (0:4)

Плеа 8, 26, 78; Бондар 17аг,Бенсебаини 44, Стиндл 65

Реал Мадрид – Интер 3:2 (2:1)

Бензема 25, Рамос 33, Родриго 80 – Мартинес 35, Перишић 68

Група Ц

Манчестер сити – Олимпијакос 3:0 (1:0)

Торес 12, Жезус 81, Кансело 90

Порто – Марсеј 3:0 (2:0)

Марега 4, Оливеира 28п, Дијас 69

Група Д

Аталанта – Ливерпул 0:5 (0:2)

Жота 16, 33, 54; Салах 47, Мане 49

Митлијенд – Ајакс 1:2 (1:2)

Дрејер 18 – Антони 1, Тадић 13

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести