ЛШ: Црвено-бели сами себе елиминисали из Европе

Само пар минута делило је Црвену звезду од останка на међународној сцени, односно пролећа у Лиги Европе.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Црвено-бели су одиграли солидан меч против Олимпијакоса, али је атински клуб стигао до неопходне победе, а чета Владана Милојевића остала без прижељкиваног бода. Београђани су у првом полувремену промашили пенал, а потом га у финишу меча поклонили ривали из којег је овај стигао до тријумфа.

Наш тим је први имао шансу преко Вукановића, у 5 минуту, када је овај шутирао преко гола, али темпо је диктирала атинска екипа. Грци су држали лопту у ногама, претили преко бокова који су им и најјаче оружје. Управо крилни нападач Олимпијакоса – Масурас, имао је добру прилику, али и он је гађао изнад пречке. Како је време пролазило тако је притисак ка голу нашег шампиона растао и није мирисало на добро. Велика опасност за наш тим био је Поденс, најбољи играч грчког клуба. У 26. минуту, после продора Масураса Камара је шутирао са 18 метара, тик поред гола. Нешто касније контру је истрчала Црвена звезда, али је Марин одлучио да шутира уместо да одигра до Вукановића и прилика је пропала. Екипа Владана Милојевића добро је излазила из одбране у напад, али је фалила реализација. Међутим, Олимпијакос је био бољи и у 34 минуту имао велику прилику, када је Ел Араби сам као дух главом шутирао преко гола. Мало пре тога претио је и Поденс, али је Борјан одбранио.

Црвена звезда није одустајаа од свог опредељења и из тога је стигла до једанаестерца. Марин је вешто предриблао Гиљермеа у шеснаестерцу Атињана и свирана је најстрожа казна. Нажалост, Томане је лоше шутирао и погодио пречку. Нешто касније поново Марин прави дар-мар у казненом простору домаћина, има прилику да шутира, али уместо тога покушао је да асистира – и погрешио. Црвена звезда је преузела конце игре и штета је што то у финишу полувремена није успела да искористи.

Наставак је боље почео домаћин и за кратко време упутио неколико шутева ка голу Борјана. Чувар мреже Црвене звезде одлично је реаговао у 56 минуту када је Гиљерме добро шутирао са дистанце.

Летаргичност Београђана прекинуо је Марин добрим шутем са ивице казненог простора, али је Жозе Са одбранио. Наш тим имао је среће у 58 минуту када је Ел Арабио погодио стативу.

Свесна да јој и бод доноси европско пролеће Црвена звезда је упорно играла на контре, али је то био мач са две оштрице јер су Грци појачавали темпо. Тако је и Поденс имао велику прилику, али је Борјан био фантастичан. Ван ла Пара је, међутим, могао да утиша домаће навијаче да је асистирао неком од слободних саиграча уместо што је нерезонски шутирао. Још једном срећа је погледала наше момке када је након интервенције Борјана Поденс шутирао ка празном голу- и промашио. У 86 минуту велика несмотреност Жандера. Ничим изазван играо је руком у свом шеснаестерцу и то је најстрожа казна за Грке. Сигуран са беле тачке био је Ел Араби за 1:0.

До краја, грчки тим је рутински сачувао победу.

И. Лазаревић

Олимпијакос – Црвена звезда 1:0 (0:0)

АТИНА: стадион ,,Караискаки“, гледалаца: 32.000. Судија: Орсато (Италија). Стрелац: Ел Араби (из пенала) у 88 минуту. Жути картони: Камара, Гиљерме, Поденс, Гереро (Олимпијакос), а Родић, Дегенек (Црвена звезда).

ОЛИМПИЈАКОС: Са 6, Елаблделауи 6, Мерија 6, Семедо 6,5, Цимикас 6,5, Гиљерме 6,5, Камара 6,5 (Гереро 6), Бухалакис 6, Масурас 7 (Ловера 6), Ел Араби 7, Поденс 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гобељић 6,5, Милуновић 6, Дегенек 6, Родић 6 (Жандер 5), Петровић 6, Гарсија 6,5, Марин 7, Иванић 6, Вукановић 6,5 (Боаћи 6), Томане 6 (Ван ла Пара 6).

Табела

1.Бајерн

6

6

0

0

24:5

18

2.Тотенхем

6

3

1

2

18:14

10

3.Олимпијакос

6

1

1

4

8:14

4

4.Црвена звезда

6

1

0

5

3:20

3

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести