ЛШ: Меси донео победу ПСЖ-у, Тадићев Ајакс надиграо Дортмунд

Фудбалери Пари Сен Жермена савладали су Лајпциг 3:2 (1:1), у мечу трећег кола групне фазе Лиге шампиона.
mesi
Фото: Mesi doneo pobedu PSŽ-u, foto: Tanjug (AP Photo/Francois Mori)

Била је то сјајна утакмица на "Парку принчева", која је обиловала головима и преокретима. ПСЖ је сада први у својој групи са седам освојених бодова, док је Лајпциг последњи у групи А без освојеног бода. Меч су обележили двоструки стрелац Лионел Меси и стрелац првог, асистент код другог гола и човек који је изнудио пенал за трећи гол – Килијан Мбапе. Прву шансу имао је Ланијер у четвртом минуту, када је гађао у доњи десни угао, али му је шут одлично одбранио Кејлор Навас. Навас се истакао и одбраном у седмом минуту, када је одбранио ударац главом Андреа Силве, да би ПСЖ два минута касније повео. Мбапе је истрчао контру и у 9. минуту погодио доњи леви угао за 1:0. Изједначење је у 28. минуту донео Андре Силва. Испратио је добру лопту коју је са леве стране послао Анхелињо на другу стативу и погодио за 1:1. Преокрет је донео Мукијеле у 57. минуту. Поново је Анхелињо био асистент. Послао је перфектну лопту на петерац и Мукијеле је са пет метара закуцао у мрежу. И онда на сцену ступа Лионел Меси. Мбапе је украо лопту, са десне стране проиграо Месија, који са 10 метара у 67. минуту доноси изједначење. У 74. минуту, Меси погађа за потпуни преокрет. Срушен је Мбапе у казненом простору и судија је показао на белу тачку. Меси је "паненком" матирао голмана и погодио за 3:2. То је био коначан резултат овог меча. Могао је ПСЖ и убедљивије да слави, али је Мбапе промашио пенал у 94. минуту. Меси му је дао да изведе пенал, иако је могао да упише хет-трик.

Фудбалери Ливерпула савладали су Атлетико на гостовању резултатом 3:2 у оквиру дербија трећег кола Лиге шампиона. Доминанто је гостујућа екипа отворила меч, док Атлетико, који је пре овог меча имао низ од четири меча без победе код куће у Лиги шампиона, био невидљив. Исплатила се иницијатива Ливерпулу када је једна лопта стигла до Салаха. Египћанин је успешно финтирао неколико противничких играча, а потом и упутио шут којим је савладао Јана Облака на голу Атлетика. Лопта је на свом путу закачила Џејмса Милнера, али је гол приписан Салаху. Нисмо дуго чекали, а предност је већ била дуплирана. Наби Кеита је повисио на 2:0. Лепо је лопта пала на ногу капитена Гвинеје, који ефективним голом доводи свој тим до два гола предности. У том тренутку се и противник пробудио. Предност је смањена практично из друге прилике. Лемар се лако ослободио од Кеите, а лопта је стигла до Кокеа. Шпанац је упутио нешто између шута и центаршута, а на лопту је налетео Гризман који ју је сместио у гол. Од тог тренутка креће теренска иницијатива Атлетика, која је крунисана у 34. минуту новим голом Гризмана. Француз је сјајно избацио Ван Дајка и потом прецизним ударцем савлдао Алисона за поравнање. Ливерпулу је и нерешен резултат одговарао, тако да је меч практично решен када је на старту другог дела игре при резултату 2:2 из игре искључен Гризман. Неопрезан је био бивши играч Барселоне када је високо подигао ногу и крампонима закачио Фирмина по лицу. Управо зато што им је одговарао нерешен резултат, клуб са Мерсисајда није по сваку цену кренуо у напад са играчем мање. Ипак, за гол их је частио Марио Ермосо који је фаулирао Жоту унутар сопственог шеснаестерца. Лопту је са „беле тачке“ у гол Облака сместио Салах. Убрзо је Португалац узвратио услугу играчима Атлетика, оборивши њиховог играча унутар свог шеснаестерца. Ипак, ВАР је спасао Жоту с обзиром на то да је прегледањем истог одлучено да пенала нема.

Фото: Duel Atletiko Madrida i Liverpula, foto: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

У другом сусрету групе Б Порто је минималним резултатом савладао Милан. Гол одлуке постигао је Луис Дијас у 65. минуту. Прилику да заигра на том сусрету имао је и српски интернационалац Марко Грујић који је ушао у игру надокнади другог полувремена уместо Отавија.

Фото: Luis Dijaz, foto: Tanjug (AP Photo/Luis Vieira)

У другом сусрету у Амстердаму, Ајакс је савладао Борусију из Дортмунда са 4;0. Предност Ајаксу донео је аутогол Марка Ројса. Не би било неоправдано тај гол приписати и Душану Тадићу који је сјајно извео слободан ударац, али је лопта на свом путу ка голу Кобела закачила капитена "милионера". Предност је дуплирао 14 минута касније прецизиним ударцем након што му је Але одложио лопту. Нешто боље је заиграо Дортмунд у другом делу игре, али резултат је био исти. Два примљена гола. Најпре се Ентони уписао у стрелце. Претио је Бразилац и у првом полувремену, али је након што је заломио у унутрашнојст шеснаестерца и упутио прецизан ударац стигао до гола. Тачку на овај меч и прекид Дортмундовог перфектног старта ставио је Але у 72. минуту меча.

Фото: Dušan Tadić (Ajaks), foto: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong)

Фудбалери Реал Мадрида убедљиво су савладали Шахтјор на гостовању резултатом 5:0, у трећем колу групе Д. Изабраници Карла Анчелотија заборавили су непријатан пораз од Шерифа у прошлој рунди и напросто прегазили украјинску екипу. Након првих 45 минута није деловало да би могло да дође до оваквог епилога – и резултата. Једини погодак, тачније аутогол Кривцова, виђен је у 37. минуту. Реал је у наставку приредио блицкриг у периоду од 51. до 65. минута, када је централна фигура био Винисијус. Он је најпре постигао два гола, да би потом и асистирао Родригу. Коначан резултат у надокнади времена поставио је Карим Бензема. Реал се овом победом изједначио на челу табеле са Шерифом, док је Шахтјор остао на зачељу са једним освојеним бодом.

Фото: Fudbaleri Real Madrida slave pobedu nad Šahtjorom, foto: Tanjug (AP Photo/Efrem Lukatsky)

У другом мечу ове групе, Интер, који је био под императивом тријумфа, савладао је Шериф – 3:1. Неразурима није било лако. Повели су преко Џека у 34, да би Тил изједначио у 52. минуту. Ново изненађење спречили су Видал и Де Фрај у наредних петнаестак минута и тако донели прву победу шампиону Италије у елити ове сезоне.

Фото: Duel Intera i Šerifa, foto: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Фудбалери Манчестер ситија савладали су на гостовању Клуб Бриж резултатом 5:1, у трећем колу групе А Лиге шампиона. Изабраници Пепа Гвардиоле били су знатно бољи ривал током читавог меча, а концетрација играча гостију у завршници спречила је и убедљивији тријумф. "Грађан" су до вођства стигли у 30. минуту, када је Фоден маестрално пребацио читаву одбрану Брижа, Кансело је лопту прихватио, а онда и рутински завршио акцију. До паузе Сити је стигао да постигне још један гол, овога пута из једанаестерца, који је у 43. минуту реализовао Ријад Марез. Није се много чекало на нови гол гостију, пошто је у 53. минуту, после комбинације Мареза и Де Брујнеа, Вокер савладао Мињолеа. До краја сусрета Сити је стигао да да још један гол, а у 67. минуту резервисти су били главни актери. Стерлинг је додао Палмеру, који је из даљине постигао првенац у Европи. Деловало је да је коначан резултат поставио Ванакен у 81, међутим, само три минута касније Марез је искористио дубинску лопту и лако је претворио у гол. Сити је овом победом прескочио Бриж на табели и сада има два бода више. Пари Сен Жермен ће имати шансу да се победом над Лајпцигом поново врати на чело табеле.

Фото: Duel mančester sitija i Briža, foto: Tanjug (AP Photo/Olivier Matthys)

У истом термину, у оквиру групе Ц, до победе је стигао Спортинг на гостовању код Бешикташа у Истанбулу – 4:1. Утакмица је била веома интересантна, а сви голови постигнути су у првом полувремену. Најпре је Себастијан Коатес у 15. минуту после корнера и уигране акције погодио главом. Домаћи су брзо узвратили, такође после ударца из угла, а стрелац за турски тим био је Канађанин Клајн Ларин. Серија погодака настављена је у 27. минуту, када је Коатес на идентичан начин дао и други гол на мечу. Само је асистент био други – Паулињо. До паузе Пабло Сарабија је из пенала увећао предност свог тима, док је голчина Алекса Теишеире на другој страни била поништена после ВАР интервенције. Друго полувреме није било ни приближно голгетерски занимљиво, а није да није могло. Бешикташ је претио преко Батшуаија и Ларина, док је Паулињо једном уздрмао стативу, а други пут пречку. Паулињо је на крају успео да постигне гол, у 89. минуту, када је поставио коначних 4:1.

Фото: Duel Bešiktaša i Sportinga, foto: Tanjug (AP Photo)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести