Малбашић за европске бодове

Фудбалери Војводине освојили су европски вредне бодове у дерби сусрету са екипом Младости из Лучана. Иако игром нису оправдали очекивање малобројних гледалаца, захваљујући пре свега двоструком стрелцу Филипу Малбашићу, уписали су можда најважније бодове у овој сезони, иако је само неколико минута пре краја изгледало да ће гости непоражени напустити стадион Карађорђе.
Malbašić u prodoru Foto: J. Grlić
Фото: Малбашић у продору Фото: Ј. Грлић

Од почетка утакмице Војводина је преузела иницијативу, а већ у 9. минуту Синиша Бабић је добро шутирао, а голман Крзнарић још боље зауставио његов покушај. На другој страни, у 13. минуту, узвратио је ударцем Милосављевић, али је сада Емил Роцков био сигуран и на месту. Фудбалери Војводине покушавали су ударцима са дистанце да изненаде чувара мреже тима из Лучана, Пушкарић у 14. Лакићевић у 23. и Мелег у 24. минуту, али без успеха.

У 21. минуту видели смо праву бомбу Марка Вукасовића са више од 30 метара, када је упутио параболу ка голу Младости, али је пречка била савезник гостујућег тима.

У 36. минуту, после контра - напада, у сјајној прилици нашао се нападач Лучана Владимир Радивојевић али је оклевао, дуго се намештао, па је његов шут Роцков лако зауставио. И таман када се чинило да ће се на одмор отићи уз резултат 0:0, уследила је контра Новосађана коју је повукао Никола Трујић. Издржао је на ногама неколико дуела, а онда упослио најбољег стрелца црвено-белих Филипа Малбашића, који такве прилике у овој сезони не пропушта. Уследио је оштар ударац и лопта се од стативе одбила у мрежу за вођство Војводине од 1:0.

Тешко је одгонетнути због чега је Војводина у наставку препустила иницијативу гостујућем тиму. Ређале су се прилике пред голом Емила Роцкова, а у 59. минуту, после велике грешке Вукасовића лопту је пресекао Милосављевић и избио сам пред голмана Новосађана. Међутим, уследила је несхватљива реакција фудбалера Младости који је шутирао високо преко гола. Исти играч је у 64. минуту из изгледне ситуације главом шутирао на гол Новосађана, али је овог пута Роцков сјајно интервенисао. Домаћи тим био је некако меланхоличан и незаинтерасован за догађања на терену, па су у 71. минуту Лучанци погодили пречку, после које се Радивојевић у солидној позицији није најбоље снашао.

Тек у 79. минуту видели смо први колико - толико организован атак Воше али је Малбашићев шут неко изблокирао.

У 81. минуту оправдано је други жути картон добио Иван Милошевић, па су гости остали с играчем мање. То није много променило у игри црвено -белих који су и даље чували предност али се у 86. минуту догодило оно што је висило у ваздуху - Младост је изједначила. После још једног центаршута с десне стране Милосављевић је био присебан и ударцем главом затресао мрежу Војводине.

Тек тада као да су се пробудили играчи домаће екипе. Мелег је у 88. минуту сјајно преварио неколицину фудбалера Младости ушао у шеснаестерац, а млади Синиша Саничанин на недозвољен начин га је срушио па је судија Николић без пуно размишљања показао на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Филип Малбашић који је донео велику радост црвено-белима.

А. Предојевић

Војводина - Младост 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 800, судија: Николић (Крагујевац). Стрелац: Малбашић у 45. и 89. (из пенала) за Војводину, а Милосављевић у 86. минуту за Младост.  Жути картони: И. Милошевић, Крзнарић, Милосављевић и Радивојевић (Младост). Црвени картон: И. Милошевић (Младост) у 81. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 7, Планић 7, Маслаћ 7, Пушкарић 7, Вукасовић 6, Бабић 6 (Ковачевић), Палочевић (Зличић 6), Мелег 7, Трујић 6 (Кнежевић), Малбашић 8.

МЛАДОСТ: Крзнарић 7, Б. Милошевић 6, И. Милошевић 6, Пешић 6, Саничанин 6, Андрић 6, Пејовић 6, Голубовић 6 (Тумбасевић 6), Милосављевић 7, Радивојевић 6, Н. Гаврић 6 (Павловић).

 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести