Михајло Нешковић и Дејан Зукић клинци који доносе неопходну свежину у Вошу

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Иако је незахвално давати конкретније оцене после тренинг утакмица које наше фудбалске екипе играју током припрема, овога пута направићемо изузетак.
zukic i neskovic
Фото: Дејан Зукић и Михајло Нешковић, фото: Дневник

(Од нашег специјалног извештача)

Победу екипе Војводине над словеначким чланом елитне лиге Триглавом из Крања, обележили су двоструки стрелац Михајло Нешковић, као и Дејан Зукић, који је постигао један гол и уписао две асистенције. Тандем новосадских клинаца, јер Михајло има 19, а Дејан само 18 година, показао је на делу због чега се од њега очекује да заблиста у времену будућем. И да, зашто то не истаћи, постане Вошина перјаница и залог за пуно лепше и успешније дане црвено-белих.

- Иако сам против Триглава играо по десној страни, могу да одговорим задацима и на тој позицији – рекао је Миња Нешковић, којем стручњаци  предвиђају успешну каријеру. – Природна позиција ми је на левом крилу, али тамо је тренер Лалатовић ставио Кокира, док је Зукић деловао с позиције полушпица. Драго ми је због голгетерског учинка који сам имао, али још више због победе и због тога што смо испунили захтеве и очекивања стручног штаба. Надам се да ћемо и у наредним сусретима бележити победе и да ћемо максимално спремни дочекати премијерну утакмицу у Суперлиги са Мачвом.

- Леп је осећај после Триглава, посебно уз сазнање да сам постигао гол и наместио још два – признао је Дејан Зукић. – Искрен да будем, мало ме је и срећа погледала, уствари Човићева несрећа што се повредио. Ушао сам у игру већ у 20 и неком минуту и чини ми се да сам шансу искористио на најбољи могући начин.

Нешковић и Зукић, како су сами истакли, играју већ дуго заједно, практично од малена, и то се осетило у њиховој међусобној сарадњи.

- Заиста дуго сарађујемо и чини ми се да смо уласком у другом делу утакмице с Триглавом, унели неку нову свежину у наш напад – нагласио је Нешковић. – Можда нам се тако и наместило, јер је сасвим могуће да би и наши старији саиграчи, попут Матића, Човића и Бојића, у наставку савладали противничког голмана. Зука, Кокир и ја смо вршњаци, добро се знамо из млађих категорија и видело се да можемо и те како добро истовремено будемо на терену.

- Могло је да се примети да смо Миња и ја и раније играли заједно у омладинском тиму Војводине – сложио се Зукић. – Уз искусније саиграче, задатак нас млађих, а ту су још Топић и Кокир, јесте да се уклопимо и да испуњавамо захтеве које пред нас поставља тренер Лалатовић. Подижући константно ниво форме, сигуран сам да ћемо лако стићи до испуњења постављених циљева. Сениорски фудбал је доста тежи од оног који се игра у омладинској конкренцији, јер имамо много више захтева у игри, више трчања и дуела, самим тим и напор је значајно већи.


Оправдаћемо тренерово поверење

Утисак је да Ненад Лалатовић верује младим играчима које има на располагању.

- Зука и ја већ имамо искуство играња у Суперлиги, тако да верујем да бисмо могли да изнесемо такав терет. Лепо је ако тренер верује у нас и урадићемо све како бисмо оправдали то његово поверење – категоричан је био Михајло Нешковић. 

Увек сам желео да играм за Вошу

Потрајало је време док Дејан Зукић није потписао први професионални уговор с новосадским суперлигашем. На крају је то учинио и, како тврди, срећан је због свега.

- Одувек сам желео да заиграм за први тим Војводине – казао јуе Зукић. – Било је ту неколико проблема које смо решили на најбољи могући начин и сада могу мирно да се посветим борби за место у тиму и учешћу у задатку повратка нашег клуба међу најбоље у Србији.


О головима које су постигли у кооперацији Зукић и он, Миња је рекао:

- Код мог првог поготка, Зукић се лепо убацио из другог плана и ја сам то препознао. Кренуо сам ка голу и јавио му се, а он је упутио одличан центаршут по земљи и мени је остало да лопту убацим у гол. И код другог гола била је лепа акција, јер Зука је могао да шутира, али ме је несебично упослио и ја сам се поново уписао међу стрелце.

- Код првог гола за нас, гађао сам други угао, свему додао мало ефеа и лопта је завршила тамо где је и требала. Осећам да ми је све лакше да играм, буквално из тренинга у тренинг и утакмице у утакмицу и видећемо пред дуел с Мачвом колико смо свежи. Било како било, тада ћемо пред собом имати само један циљ, а то је да победимо Шапчане и тријумфално уђемо у ново првенство.

Конкуренција у офанзивном делу Вошине поставе сада је већ веома јака. О томе да ли верују да могу да се наметну тренеру Лалатовићу, размишљају на сличан начин.

- Заиста је јак списак играча с којима ћемо се борити за место у тиму – истакао је Нешковић. – Реч је о одличним и искусним фудбалерима, а на нама, млађима, је да наставимо с добрим радом и да покушамо да се наметнемо. Имамо одличну екипу и, ако и не успемо да будемо у првом тиму, конкурисаћемо да уђемо с клупе и да освежимо тим, баш као што је то било и у дуелу с Триглавом.

- Тешко је изборити се за место, у то нема сумње, али је касније, када играч у томе једном успе, тешко и да из њега испадне – објаснио је Зукић. – На све могуће начине трудим се да се покажем у најбољем издању и да стекнем шефово поверење. Свестан сам да су ми ривали за позицију изванредни играчи, али сам спреман да прихватим изазов, јер верујем да је све на мени.

Спортски циљ Воше је да се поново избори за играње у Европи.

- Мислим да је тај циљ реалан и, најискреније, убеђен сам да, после Црвене звезде, сада имамо најбољу екипу у Суперлиги – без двоумљења рекао је Миња. – Преостале су нам још две контролне утакмице до почетка првенства, пред нама је задатак да се уиграмо и, како време у лиги буде одмицало, бићемо све бољи. Имамо одличну хемију у тиму, важно је да то и навијачи препознају, стану уз нас и наћи ћемо се на правом путу.

- Бићемо међу три најбоље пласирана тима у домаћем првенству и играћемо у квалификацијама за Лигу Европе – дилему није имао ни Дејан Зукић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести