Милан Белић: Биће занимљиво у Сурдулици

Пред фудбалерима Војводине у другом колу такмичења у Суперлиги, у суботу, је утакмица са Радником у Сурдулици.
Milan Belic
Фото: Dnevnik.rs

После победе над Чукаричким, атмосфера у табору Новосађана је кренула изразито узлазном путањом, па се и дуел у јужном делу наше земље очекује са оптимизмом и нестрпљењем. Милан Белић, асистенст стручног штаба Ненада Ванића, задовољан је због премијерне победе и то поткрепљује речима:

- Сигурно је да нам је успех над „брђанима” дошао у добро време и у правом тренутку. Имали смо прилику да видимо на кога све од младих играча можемо да рачунамо у овом првенству , а гол који смо постигли у трећем минуту надокнаде времена потврдио је да у овом тиму има потенцијала. Наша игра на моменте је била добра, мотив нам није недостајао и драго ми је што сам стекао утисак да је и публика стала иза нас. Победа је стигла као плод правог односа према дресу, клубу и навијачима и верујем да ћемо и у наставку првенства играти у истом стилу. Чукарички је веома амбициозан клуб, средина која је у минулим сезонама показала да израста у одлично организовану целину, али, зар и ми то нисмо показали управо овом победом?

Да ли је можда било и страха пред премијерну утакмицу?

- Није, јер смо знали каквим потенцијалом располажемо. Наш клуб усвојио је нову оријентацију, заправо направио је заокрет и одлучио је да се посвети промоцији играча из наше омладинске школе. Неколицина њих заиграла је у дуелу са Београђнима, знајући да имају максималну подршку и чланова Стручног штаба и клуба, па им је остало да само одиграју како то најбоље знају и умеју. Биће тако и у Сурдулици, верујем да ћемо и тамо остварити жељени резултат.

Када већ помињете утакмицу са Радником, чињеница је да Војводина још никада није успела у гостима да освоји сва три бода.

- Традиције су ту да се руше, а управо са таквом жељом и одлазимо на ову утакмицу. Никоме не претимо, сваког ривала максимално поштујемо, али не дозвољавамо ни било коме да нас подцењује. Ипак, ми смо Војводина и убеђен сам да сви наши ривали то јако добро знају. Наравно, сви они, па и Сурдуличани, желе да нам скину „скалп”, а на нама је да им то не дозволимо, да одиграмо добру утакмицу и укњижимо бод или сва три. Добро је што немамо проблема са повредама, нико неће одсуствовати, осим Милана Лазаревића који већ дуже време вуче повреду. Све то наговештава занимљиву утакмицу, а ја верујем да ће наша младост, уз њу и квалитет, бити довољни да урадимо оно што смо наумили - рекао је Милан Белић.

Утакмица Радник - Војводина игра се у суботу од 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести