Милојевић: За нијансу храбрије и офанзивније него у Београду

МОНТЕ КАРЛО: Улог је велики, можда и највећа утакмица у мојој тренерској каријери, али надам се да неће остати на томе и да ћемо победити, изјавио је вечерас тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић уочи утакмице против Монака у Лиги Европе.
m
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Звезда сутра од 18.45 гостује Монаку у последњем мечу Х групе и мора да победи уколико жели да избори "европско пролеће".

Мотивисаност, спремност и фокус, то је нешто што ће пресудити. Тај један тренутак нас је коштао у првом мечу (Монако победио 1:0) и мислим да сада морамо да будемо за нијансу храбрији и нијансу офанзивнији, рекао је Милојевић на конференцији за медије у Монте Карлу.

Он очекује да Монако буде "јак на средини терена" и наводи да је кадровска слика у његовој екипи добра.

На питање да ли зна да може да уђе у историју, јер Звезда никад није победила у Француској, Милојевић је одговори:

”Нисам то знао, било би лепо, али најважније је да играчи буду опуштени и играју фудбал, верујем да можемо да изборимо пролеће".

Милојевић је истакао да у стартних 11 има места и за Мирка Иванића, који је био резерва против Трабзона, и Александра Катаија.

Млади првотимац Црвене звезде Стефан Митровић истакао је да је меч против Монака "финале које води даље".

Очекујем тешку утакмицу, играмо против физичке најјаче екипе у групи, али покушаћемо да искористимо наше адуте и победимо, истакао је Митровић и додао да би радије да не буде стрелац као против Ференцвароша, али да Звезда победи.

У другом мечу групе састају се Трабзон и Ференцварош.

Мађарски тим је већ прошао даље, а Звезди је за нокаут фазу Лиге Европе потребна победа, уз гол више од Трабзона, уколико Турци победе.

У противном, победа обезбеђује нокаут фазу Лиге конференција.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести