Милошевић: Држава не треба да даје ниједан евро ни Партизану ни Звезди

Тренер Партизана Саво Милошевић је говорио на трибини одржаној на Правном факултету у Београду.
Savo Milošević Foto: Tanjug/video
Фото: Саво Милошевић Фото: Танјуг/видео

Уз њега, говорници на трибини под називом "Правни положај професионалних фудбалера" били су професор и потпредседник Партизана Владимир Вулетић, адвокат Зоран Дамњановић, председник синдиката професионалних фудбалера "Независност" Мирко Поледица и бивши председник Црвене звезде Добривоје Танасијевић.

Милошевић је истакао да фудбал у Србији прљају они који су у њему из свог интереса.

"Ако се каже да је помоћ фудбалу то што неки локални функционер донира клубу новац, а тај клуб случајно води нека њему блиска особа то није помоћ, већ злоупотреба фудбала у политичке сврхе. Већина странака је у последњих 20 година користила спорт, а нарочито фудбал, за дневнополитичке потребе и интересе својих странака", навео је Милошевић.

Присутнима је поручио да Србија у овом моменту има више користи него штете од фудбала и да нико од учесника не избегава нити је ослобођен од плаћања пореза.

"Држава не треба да даје ниједан евро ни Партизану ни Звезди. Ја кажем да ми не треба ниједан евро од државе, нити смо га добили од марта од како сам ушао у Партизан, нити треба да га добијемо. Држава треба да помаже у едукацији и инфраструктури, ко не може да обезбеди за егзистенцију, не треба ни да постоји. Ако не можемо да имамо 2.400 клубова, колико их је тренутно регистровано, имаћемо 1.200, али здравих 1.200 клубова", додао је Милошевић.

(Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести