Млада репрезентација почиње квалификације за ЕП против Украјине

Млада репрезентације Србије почиње квалификације за Европско првенство а први противник у Спортском центру ФСС у Старој Пазови је селекција Украјине (18, Арена спорт 1). Ривал тежак али сигурно не и несавладив у шта верује и наш селектор Звонко Живковић.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

- Почиње оно за шта смо се спремали, а то су такмичарски мечеви. У тешкој смо групи. Французи су много јаки, ништа мање и Украјинци а ту је и Северна Македонија која је учествовала на прошлом Европском првенству. Одиграли смо неколико контролних мечева, изузетно квалитетних и показали да имамо талентовану генерацију. Знамо да је пажња јавности мало спласла после неупеха у претходним квалификацијама, али ово су нови момци, добри играчи, жељни доказивања. Верујем у успех против Украјинаца и добар почетак такмичења – рекао је селектор Звонко Живковић.

Зна искусни стручњак какав ривал очекује његове момке.

- Ради се о селекцији која је типичан представник совјетске школе фудбала: снажној, чврстој, технички обученој, одличној у транзицији. Имали смо контролни меч са Русима недавно и припремили се за све што нас очекује. На украјинску агресивност морамо одговорити истом мером, борити се за сваку лопту, наметнути наш стил. Ови момци су талентовани и мислим да то могу. Циљ је направити систем у којем ће сви њихови квалитети доћи до изражаја, и на томе радимо од како сам ја постао селектор. Оно што је можда и мала предност за нас је што овог пута немамо бреме фаворита и с те стране можемо бити опуштенији. А, када је тако обично екипа одигра изнад својих могућности и забележи добар резултат.

Зна Живковић колико је важно већ на почетку забележити победу.

- Не само са такмичарске стране већ и по питању самопуздања играча. Уколико савладамо Украјинце знатно снажније одиграћемо остале мечеве. Зато много и не форсирамо играче већ више радимо на њиховој психолошкој припреми, на томе да остану мирни и не срљају без потребе. Уколико у главама будемо како треба можемо се надати успеху у квалификацијама.

Већ 7. септембра ,,орлићи“ гостују Северној Македонији.

- Озбиљан ривал, из земље која је расадник талената. Због тога морамо бити што бољи против Украјинаца како би ухватили залет за даље. Верујем да ће све бити у реду и да ћемо тај циљ остварити – закључио је Звонко Живковић.

Подсетимо, поред Украјине и Северне Македоније у групи Х ривали нашим момцима су још Француска, Јерменија и Фарска Острва.

        И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести