На првом тренингу Слоге из Темерина 22 играча

Са жељом да избришу јесење минусе и да направе помак на табели војвођанског југа’, јер 11. место није у равни амбиција некадашњег српсколигаша, фудбалери Слоге из Темерина почели су припреме.
М. Менићанин/Мора боље на пролеће: Фудбалери  темеринске Слоге започели припреме
Фото: М. Менићанин/Мора боље на пролеће: Фудбалери  темеринске Слоге започели припреме

Сунцем украшен јануарски дан додатно је поправио расположење, а играчима се обратио председник клуба  Јован Балабан, пожелевши им успешну годину, не само на фудбалском колосеку.

-Нисам задовољан јесењим издањима, очекујем да ћемо поправити утисак у наставку трке, јер 15 бодова представља скроман учинак. Пуно фактора је кумовало томе, али не желим да тражим алиби, пошто има простора за поправни и брисање минуса. Најбитније је да нас мимоиђу повреде, а драго ми је да су Алекса Мијаиловић и Никола Свитић поново у строју, после санираних повреда – рекао је Јован Балабан.

Опрему су задужили Милош Теофиловић (Раднички, Шид), Дарко Васојевић (Фрушкогорац, Сремска Каменица) и Филип Пожарев (Рудар, Врдник). Отишли су Роберт Пастор и Срђан Вукаљевић (Младост, Нови Сад), голман Ранко Пушкић (ОФК Бечеј 1918) и Борислав Икрашев (Младост, Турија).

-Ангажовали смо тројицу новајлија, Теофиловић и Васојевић ће конкурисати за бековске позиције, док је Пожарев офанзивног формата. Неколико играча је на проби, неопходан нам је још голман и тиме бисмо закључили списак појачања. Откако сам председник, први пут се десило да само један првотимац не дође на прозивку и то је доказ да су сви озбиљно схватили посао који нам предстоји – нагласио је Балабан.

На прозивци су била 22 играча, оправдано је изостао само штопер Бранислав Туцаков. Било их је таман да подељени у две екипе одиграју меч.

-Одзив је одличан, а дочекало нас је и лепо време, па смо стартовали у позитивној атмосфери. Дуго сам у клубу, играчи познају мој стил рада и верујем да неће бити проблема око реализације плана. Првенство се наставља 7. марта, имамо довољно времена да оформимо тим способан да направи помак на табели – рекао је тренер Мирко Давидовић.

После одласка Роберта Пастора, капитенску траку је наследио Алекса Мијаиловић, поуздани везиста са прволигашким искуством.

-Изашао сам из повреде лигамената и у октобру се вратио на терен у мечу Купа ФСГ Нови Сад против јарачке Младости. Лепо ми је у Слоги, трака је додатна обавеза и трудићу се да оправдам поверење, а истовремено да будем ослонац млађим саиграчима – поручио је Мијаиловић.

Темеринцима је остао један слободан термин и траже спаринг партнера за 22. фебруар. Први тест је заказан 8. фебруара, када ће им ривал бити омладинци Војводине.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести