Немања Човић: Против мојих Сланобараца – није свеједно

У суботу се завршава зимска пауза у фудбалском првенству Србије, а у првом колу пролећног наставка такмичења једна од занимљивијих утакмица биће она која се игра на новосадском “Карађорђу”, у којој се састају Војводина и Пролетер.
Ј. Грлић/ Човић верује у победу Воше против Пролетера
Фото: Ј. Грлић/ Човић верује у победу Воше против Пролетера

Градски дерби ће, у то нема никакве сумње, изазвати повећану пажњу овдашњих љубитеља фудбала, јер су играчи два тима увек су с посебним мотивом улазили у сусрете с ривалом из комшилука. Тако ће бити и овог пута, с тим да улога фаворита припада тиму тренера Ненада Лалатовића, који је јесен завршио на трећем месту, основни циљ му је да обезбеди излазак у Европу и свестан је да ће му од учинка у првих неколико кола пуно тога зависити у наставку.

- Војводини припада назив фаворита, али смо сви ми свесни да ћемо против Пролетера морати да одиграмо најбоље што умемо, како бисмо стигли до  три бода - рекао је Немања Човић, који се нада да ће нови деби у црвено-белом дресу у једном првенственом сусрету доживети у окршају с клубом из којег је летос прешао у редове „Старе даме”. - Циљ којем стремимо одавно је постављен, желимо да Вошу вратимо у европску конкуренцију и у свакој утакмици ћемо морати да идемо на победе. Управо с таквим размишљањем ући ћемо у градски дерби, иако, да будем искрен, осећања која имам пред утакмицу са мојим Сланобарцима доста су помешана.


Лалатовићево предвиђање

Тренер Војводине Ненад Лалатовић је током припрема у Турској истакао да би Немања Човић могао да буде највеће појачање у пролећном делу првенства. Искусни офазивни играч у прошлој сезони, када је носио дрес Пролетера, постигао је 10 погодака и имао четири асистенције, што га је и препоручило људима из Воше да га доведу у своје редове.

Одличан осећај за постизање голова потврдио је и у Белеку, када је три пута савладао противничке голмане, па навијачи старијег новосадског суперлигаша очекују да у истом стилу настави и у другом делу првенства.


Иако је још летос дрес тима са Слане баре заменио Војводининим, Човић још увек није одиграо ни минут у првенству. Повредио се на летњим припремама у Термама, други пут су му страдали предњи укрштени лигаменти и пропустио је први део надметања у Суперлиги.

Иако је још летос дрес тима са Слане баре заменио Војводининим, Човић још увек није одиграо ни минут у првенству. Повредио се на летњим припремама у Термама, други пут су му страдали предњи укрштени лигаменти и пропустио је први део надметања у Суперлиги

- То је сада иза мене и једва чекам да пружим допринос нашим, верујем, добрим резултатима. Игром случаја, први првенствени дуел у којем ћу конкурисати за састав биће против мог некадашњег клуба и због тога ми није свеједно. Ипак, професионалац сам, сада сам фудбалер Војводине и, уколико ми тренер Лалатовић буде указао шансу, учинићу све како би Воша победила и успешно кренула ка реализацији планова које има. Не верујем да ћу почети утакмицу, али се надам да ћу током њеног трајања добити прилику да заиграм.

Сланобарци ће у дерби ући ослабљени, јер Андрејевић, Леандро и Радиновић немају право наступа због картона, док је један од јесенас најбољих играча Стефан Чоловић отишао у Ирску.

- Имам утисак да је Пролетер сада јачи у офанзивном реду него у одбрани. Пар штопера Андрејевић - Леандро ће изостати и то би могло да нам отвори простор за добар учинак у нападу. То ће, наравно, зависити од тога да ли ћемо успети да наметнемо наш стил игре, жеља ми је да у томе успемо и на тај начин покажемо да смо чврсто решени да Нови Сад поново има учесника у европском такмичењу – поручио је Немања Човић.

Утакмица Војводина - Пролетер игра се у суботу, од 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести