Новајлије за европско лице Новосађана

С пажњом је ишчекивана утакмица између фудбалера Војводине и Радничког из Ниша, пошто је реч била о дуелу који је за оба тима био веома значајан.
Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић повисио вођство Новосађана на 2:0
Фото: Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић повисио вођство Новосађана на 2:0

Уз то, у редовима домаћина прибојавали су се и од начина на који ће правду делити Драган Чоловић из Рашке, што је у најави сусрета подвукао Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Новосађана. Кишовито и прохладно фебруарско вече, међутим, показало је да су црвено-бели из Новог Сада у овом тренутку квалитетнији тим. Савладали су ривала убедљиво (3:0), а посебан печат слављу удариле су новајлије, пре свих стрелци Момчило Мркаић и Миљан Вукадиновић. Први је два пута савладао Боривоја Ристића, занимљиво на самом почетку (у 25. секунди) и крају (90. минут), док је најлепши гол био дело Вукадиновића, који је сјајним ударцем са 18 метара скинуо паучину из левог горњег угла гола Радничког.

- Бодови су били плод тога што смо од почетка утакмице тачно знали шта хоћемо, а то је била победа – рекао је Лалатовић. – Био нам је то други узастопни дерби, у којем смо дочекали екипу која се такође бори за излазак у Европу, а додатни притисак стварала нам је чињеница што смо знали на полувремену да Чукарички и ТСЦ такође воде. Добро смо одиграли сусрет и постизали голове на време, играјући течно и агресивно. Били смо близу противничких играча и добијали дуеле, па могу да приметим да смо против Радничког пружили можда најбољу партију од како сам поново преузео Војводину. Задовољан сам приступом који су момци имали, јер овако се игра и бори у ситуацији када желите да изађете на међународну сцену.


Чоловић судио без грешке

Занимљив моменат догодио се у 26. минуту, када је судија Чоловић најпре признао погодак Миљана Вукадиновића, а онда променио одлуку и показао да је голу претходио фаул над чуваром мреже гостију Ристићем.

- Чим га је судија поништио, значи да није био гол и морам да похвалим арбитра за дељење правде – истакао је Ненад Лалатовић. - И раније сам рекао да, када суде растерећене, имамо судије које могу да постану нови Мажићи, а то је показао и Чоловић, који је судио без грешке. Чак и код ситуације за коју сам мислио да је била реч о пеналу над Стојковићем, мој играч ми је рекао да прекршаја за најстрожу казну није било. Судија треба да буде неприметан, а Чоловић је у нашем дуелу с Радничким показао да је један од бољих арбитара у нашој земљи.


Није тренер Старе даме из Новог Сада пропустио прилику да се, иако их није било пуно на „Карађорђу“ (око 1.500), посебно захвали навијачима Воше.

- Ову победу посвећујемо нашим навијачима, који су били феноменални и представљали су нам 12. играча. Сада се окрећемо следећој утакмици, коју већ у недељу,  играмо с Вождовцем у Београду.

Оцењујући учинак играча који су у току ове зиме стигли у редове Војводине, тренер новосадског суперлигаша издвојио је њих неколицину.

- Када смо доводили Мркаића, тврдио сам да је реч о сјајном играчу. Пратио сам његове игре, а он је баш против тимова у којима сам радио увек играо јако добро и због тога сам толико желео да га доведем. Исто важи и за Вукадиновића, који је такође био моја велика жеља, а јако је важно да клуб буде организован и да имате времена да пратите поједине фудбалере, па тек онда да доносите одлуке. Похвалио бих и учинак Бралића на позицији централног бека, који је одиграо феноменално, баш као и Младеновић. Имао сам одрешене руке од управе ФК Војводина и хвала челним људима клуба што су испунили све моје замисли. Новајлије то поверење полако враћају и тек ће оправдати, иако је Воша већ сада онаква каква треба да буде. Поновићу: Нови Сад и север Србије заслужују да гледају њихову Војводину у квалификацијама за Лигу Европе – нагласио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести