Новосадска лига: Руменчани наставили серију

Петроварадин - Јединство 0:2 (0:0)
Nedic Indeks
Фото: Недић (Индекс) у дуелу са фудбалерима ТСК-а, фото: Приватна архива

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 150, судија: Јефтић (Будисава), стрелци: Пекић у 70. (из пенала) и Котуљач у 72. минуту. Жути картони: Џарић (Петроварадин), Шефек (Јединство).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Шавија, Татић, Мудрић, Михајловић (Дакић), Момчилов, Џарић, Сурдучки (Ружић), Коска (Лалић), Гардиновачки, Павлов.

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Гаџић, Митровић (Пекић), Ђекић, Веселиновић, Китић (Стаменковић), Стричевић (Котуљач), Заов, Стевановић.

Лидер из Руменке наставио је да меље ривале редом. Била је ово шеста узастопна победа момака тренера Владимира Шпоље и то без примљеног гола. Домаће је у игри држао у првом полувремену феноменалним одбранама млади Александар Јовановић, па се на одмор отишло и поред доста прилика без голова. У наставку је у казненом простору домаћих лопта у руку погодила Шавију, а судија Јефтић показао је на белу тачку. Сигуран егзекутор био је резервиста Јован Пекић. Два минута касније исто тако резервиста Мирослав Котуљач голом је оверио победу.        

М. По.

СиригФутог 3:2 (2:0)

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 150, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Ферати у 20. (из пенала) и 78, Радић у 31. за Сириг, Г. Косић у 55. и Сирар у 64. минуту за Футог, жути картони: Сирар, Ардалић (Футог), црвени картони: Г. Косић у 75. и Барачанин у 82. минуту (Футог).

СИРИГ: Мишчевић, Грујичић, Брежњак, Петровић, Наранчић, Дражић, Васиљев (Декић), Вучковић, Ферати, Којовић (Папак), Радић (Мисини).

ФУТОГ: Марковић, Брмбота, Барачанин, Г. Косић, Ардалић, Сакач, А. Косић (Кресоја), Швоња, Чепић, Миловац, Сирар.

После асистенције младог Рајка Којовића, у казненом простору гостију, непрописно је заустављен Борис Брежњак, а сигуран реализатор најстроже казне био је Един Ферати. Поново је расположени Којовић десетак минута касније урадио рударски део посла, а на 2:0 је повисио Бојан Радић.  Почетком другог полувремена, за девет минута, преко Горана Косића и Зорана Сирара, постигли су под индигом пресликане голове - ударцем главом. Петар Петровић је покушао маказицама да ефектно погоди мрежу Футожана, али голман Марковић је, уз помоћ пречке, осујетио покушај. Код резултата 2:2, гостима је поништен гол и то је створило нервозу, касније кулминирану са два црвена картона. Победника је одлучио Един Ферати, ударцем главом, крунисао је центаршут Бојана Радића и ставио потпис на другу узастопну победу Сирижана.

М. Мен. 

ЖСК - Шајкаш 1:2 (0:2)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, гледалаца око 150. Судија: Тепић (Шајкаш). Стрелци: Каурин у 47. за ЖСК, а  Ђаковић у 15. и Маљурић у 45. за Шајкаш. Жути картони: Ђурђић, Џамбас, Марков, Нинковић, Каурин, Богданов (ЖСК); а Маљурић (Шајкаш). Црвени картон: Савановић (ЖСК).

ЖСК: Савановић 6, Марков 6, Ћирин 5 (Дамјановић), Ђурђић 6, Марић 6, Џамбас 6, Нинковић 5, Богданов 5, Тошић 5, Топић 5, Каурин 6.

ШАЈКАШ: Попин 7, Ђаковић 7, Павков 7 (Живанов), Алимпић 7, Гојков 7, Маљурић 7, Милановић 7 (Тривуновић), Зечевић 7 (Малешевић), Играчев 7, Николаш 7, Панић 7.

И поред иницијативе домаћих фудбалера  Ковиљчани су били стрпљивији и након четврт часа игре су стигли до предности и то највише због спретности Синише Ђаковића; да би ту предност у самој завршници првог дела игре удвостручио капитен Милан Маљурић. На самом почетку другог дела игре домаћин је успео да преполови предност гостију, после најлепше акције на овој утакмици, а стрелац је био Божо Каурин. И поред много покушаја и с једне и с друге стране резултат се није мењао до краја.      

П. Бундало

Индекс - ТСК 1:0 (1:0)

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца: око 300, судија: Ћулум  (Нови Сад), стрелац: Бањац у 31. минуту, жути картони: Кнежевић, Бељански, Плавшић (Индекс), Балаж, Пуповац (ТСК). Црвени картон: Пуповац (ТСК).

ИНДЕКС: Субашић 7, Ковачевић 7, Бараћ 7, Сендерак 7, Кнежевић 7, Плавшић 7, Недић 7 (Губеринић), Бањац 8, Клаић 7, Нађ 7 (Вукашиновић), Попин 7 (Бељански 7).

ТСК: Војводић 7, Танасић, 6, Косић 6, Ђукић 6 (Клисара 6), Милосављевић 6, Лукић 6, Балаж 6, Вукеља 6, Росић 6, Пуповац 6, Пантош 6 (Дринић).

Студенти су под вођством тренера млађих категорија Васе Орловића забележили минималну победу. Темеринци су до примљеног гола два пута били у правим приликама за гол али мрежа Субашића остала је нетакнута.

У 13. минуту Нађ је соло продором поред три играча ТСК-а био у прилици али је тукао у голмана. Гости су одмах потом имали контру у којој је Росић одлично проиграо Пантоша, овај је сам био испред голмана и шутирао преко гола. Штопер ТСК-а Лукић је у 23. минуту после корнера главом гађао изнад пречке. Нападач Индекса Клаић два пута је био у прилици за гол. У 26. минуту главом је гађао под пречку и голман је одбранио, а у 30. минуту шутирао је поред стативе. Петар Бањац је у 31. минуту прелепим шутем са око 20 метара искоса са десне стране распалио по лопти и она је преварила Војводића. Индекс је у 48. минуту имао прилике преко Бараћа који је шутирао из близине, голман је одбранио да би из исте акције Клаић тукао у стативу. Исти играч је и у 52. минуту пребацио пречку из повољне прилике. Војводић је до краја одбранио шутеве Бањца и Вукашиновића.    

М. Ковачевић 

Бачка (Б) - Нови Сад 0:3 (0:3)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Симић у 5. Ђанковић у 23. (из пенала) и 45. минуту. Жути картони: Лињачки, Лишић, Милић, Леђанац (Бачка), Ђанковић (Нови Сад). Црвени картон: Симић (Нови Сад).

БАЧКА: Вученовић, Шарић (Радосављевић), Милић, Глишић (Слапчев), Танцик, Гавранић, Сиришки (Латиновић), Инђић, Леђанац, Лињачки, Трифуновић.

НОВИ САД: Ромић, Зекић, Паповић, Бајат, Кременовић, Игњић, Сувајџић (Вучић), Тепић (Адамек), Ђанковић (Ћирић), Миловановић, Симић.

Одлично су голом Симића гости отворили меч. У 23. минуту након соло продора Симића и прилике Вучића судија Кампић је досудио казнени ударац, јер је нападач Новог Сада оборен. Сигуран реализатор био је Милан Ђанковић. По други пут је Кампић показао на белу тачку и то у последњем минуту провог дела, поново је био срушен Вучић. Ударац Ђанковића голман Вученовић кратко је одбио, а Ђанковић је из другог покушаја погодио мрежу. У наставку није било голова, а судија Немања Кампић је у 68. минуту искључио једног од најбољих играча утакмице Александра Симића због преоштрог старта, али и то није било довољно да домаћини постигну барем почасни погодак.     

М. По.

Ветерник - Славија 1:0 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Игралише Ветерника, гледалаца 100, судија: Граховац (Нови Сад), стрелац: Николић у 41. минуту. Жути картони: Вуковић, А. Ушћумлић, Купрешки (Ветерник), Грубовић (Славија).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Огњановић, Ћалија, А. Ушћумлић, Марковић (Чичић), Ђурић, Гвозден (Субашић), Вуковић, Малиновић, Николић (Купрешку).

СЛАВИЈА: Чавић, Алексић (Радовановић), Пејаковић, Галић, Петровић, Гајић, Окиљевић (Мусели), Ждеро, Грубовић, Лаковић, Бркљача (Ћулум).

Дуел старих спортских ривала одлучен је у првом полувремену. У отвореној игри гол одлуке дело је Чедомира Николића који је успео да савлада Милоша Чавића, што се испоставило да је био погодак за вредне бодове Ветерника који наставља са одличним играма и резултатима.       М. По.

Бачка (Ђ) - Фрушкогорац 0:2 (0:1)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судиј: Чобанов (Руменка), стрелац: Печић у 1. и 58. минуту (оба из пенала). Жути картони: Љ. Тривуновић, Солдат, Игњић, Гелић (Бачка), Глишић, Старовлах (Фрушкогорац). Црвени картон: Пантелић (Бачка).

БАЧКА: Смољан, Станковић (Дејановић), Љ. Тривувноћ, Солдат (Гелић), Вујовић, Рогић, Летић (Петровић), Пантелић, Ђурић, Игњић, Д. Тривуновић.

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић (Богданов), Глишић (Јевтић), Перовић, Старовлах, Беговић, Шкрбић, Куртеш (Радуловић), Печић, Спасојевић.

Већ у уводном минуту утакмице хладан туш за домаће, Печић је оборен у казненом простору, а судија Чобанов показао је на белу тачку, сигуран реализатор био је Душан Печић. Покушавали су домаћи да дођу до поравнања резултата, а гости да евентуалним голом дођу до опипљивије предности. Није им успели, па се на одмор отишло са резултатом  У 58. минуту Душан Печић поново је оборен у казненом простору, а након тога је са беле тачке по други пут био неумољив. До краја утакмице тактички мудром игром Каменичани су сачували предност и однели бодове.       

М. По.

Омладинац - Фрушкогорски  партизан 3:1 (3:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Вукмановић (Нови Сад), стрелци: Макарић у 29. Ђ. Стојановић у 33. Ђурић у 36. за Омладинац, а Клинцов у 71. минуту за Фрушкогорски партизан. Жути картони: Анђелковић, Макарић (Омладинац), Витановић (Фр. партизан).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Штефек, Пецељ, Пердух (Пилиповић), Мирковић, Ђ. Стојановић (Јовановић), Анђелковић (М. Стојановић), Ћурић, Макарић, Козарски.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Делић, Симић (А. Бабић), Клинцов, М. Бабић, Косијер (Грубјишпић), Дулић, Њаљић, Витановић, Тешановић (Макивић), Рогановић.

Гости су дикритали темпо, имали више, а голове су постизали домаћини. Након мање од пола часа Стефан Макарић донео је предност момцима тренера Радића. У року од седам минута још два пута се затресла мрежа Вулина. Најпре је Ђорђе Стојановић повећао резултат, да би се у стрелце уписао и Милан Ђурић. У наставку су Буковчани све карте бацили у напад, имали су иницијативу, стварали су шансе од којих су успели да искористе само једну, а то је учинио Мирослав Клинцов, па су се домаћи на крају радовали вредној победи.  

М. По.

Татра - Хајдук (Ч) 7:1(2:1)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 200, судијка Тамара Лазаревски (Нови Сад), стрелци: Кеџа у 9. и 12. и 19. Бобот у 50. и 55. , Кузмановић у 75. Вучковић у 82  и Грлица у 89. за Татру, а Лазић у 38. минуту за Хајдук. Жути картони: Бобот (Татра) и Марковић (Хајдук)

ТАТРА: Муњас 7, Батинић 6, Берић 6, Јашовић 6, Бобот 7, Кузмановић 6, Кеџа 8, Булатовић 6, (Ивковић 6), Клаић 6 (Грлица 7),   Стојчић 6, (Вучковић 6),  Медић 7.

ХАЈДУК: Мајски 6, Лазић 7, Срећко 6, Грбић 6, Тобџић, 6, Максимовић 6, Сладојевић 6, Микулић 6, Станојевић 7, Стевановић 7,  Марковић 6.

Домаћи су од почетка кренули силовито  и већ у 9. минуту стекли предност. Иначе, током целе утакмице били су бољи и на крају су заслужено славили.         

П. Палик

Омладинац - Фрушкогорски партизан 3:1, ЖСК - Шајкаш 1:2, Ветерник - Славија 1:0, Татра - Хајдук 7:1, Бачка (Б) - Нови Сад 0:3, Бачка (Ђ) - Фрушкогорац 0:2, Сириг - Футог 3:2, Индекс - ТСК 1:0, Петроварадин - Јединство 0:2.  

1. Јединство      6      6      0      0      25:0  18  

2. Нови Сад       6      5      0      1      22:5  15  

3. Ветерник       6      5      0      1      19:5  15  

4. Шајкаш          6      4      1      1      17:4  13  

5. Индекс           6      4      1      1      13:3  13  

6. ТСК                 6      4      0      2      16:7  12  

7. Фрушкогорац 6      3      2      1      14:7  11

8. Славија          6      2      2      2      7:3    8  

9. Сириг             6      2      1      3      9:10  7

10. Татра             6      2      1      3      15:22        7

11. Петроварадин 6      2      0      4      8:14  6

12. Бачка (Ђ)       6      2      0      4      5:17  6

13. Омладинац    6      1      2      3      5:12  5

14. Фр.партизан  6      1      2      3      9:17  5

15. ЖСК              6      1      1      4      8:14  4

16. Бачка (Б)      6      1      1      4      5:22  4

17. Футог            6      0      2      4      8:15  2

18. Хајдук            6      0      2      4      6:34  2

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести