Одласком Ранка домаћи фудбал сиромашнији за још један бисер

Нису зимске припреме почеле добро по Ранка Веселиновића, 20-годишњег капитена Војводине и младог фудбалског репрезентативца Србије.
Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић спрема се за одлазак у Канаду
Фото: Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић спрема се за одлазак у Канаду

Поломио је метатарзалну кост у стопалу, па је неко време морао да носи гипс, а рад на терену заменио је ограниченим активностима у теретани. Срећа у несрећи налазила се у чињеници да пауза због неугодне повреде није потрајала, па је 189 цм високи штопер у Турској најпре радио с кондиционим тренером Сашом Семередијем, а пред крај се прикључио саиграчима и наступио у две контролне утакмице. И таман када се очекивало да се врати на стазу успеха и да на пролеће предводи црвено-беле ка жељеном пласману у Европу, стигла је неочекивана вест да напушта Нови Сад и прелази у редове америчког МЛС тима Вакувер Вајт кепса.

Како то годинама уназад бива, домаћа фудбалска сцена је сиромашнија за још један бисер, дарови Веселиновић одлази у далеку Канаду.

- Све се догодило веома брзо и, што се мене тиче, помало неочекивано - рекао је Веселиновић. - Знао сам, додуше, да интересовање Ванкувера за мене постоји, али нисам мислио да ће се све решити у само неколико дана.По повратку из Турске, уследила је конкретна финансијска понуда Канађана и потписао сам уговор на четири године. Обавеза према Војводини требало је да ми важи још годину дана, али, ево, спремам се на пут преко Баре, чекам израду канадске визе и верујем да ћу најкасније за недељу дана отићи у нови клуб.


Лалатовић: Ранко је сјајан момак

За кратки коментар дешавања у финишу зимског прелазног рока замолили смо тренера  Ненада Лалатовића.

- Када стигне добра финансијска понуда за неког играча, а имам информацију да је управо таква стигла за Веселиновића из Ванкувера, људи из клуба и ја, као шеф струке, решили смо да је прихватимо - рекао је Лалатовић. - Новац нам је потребан, али смо свесни да нас напушта сјајан момак, капитен тима. Једноставно, то је фудбал и нисмо могли да одбијемо понуду која је стигла.

За Новосађане је потписао Славко Бралић (27), штопер из Хрватске,  који је до пре неколико дана носио дрес АЕЛ-а из Ларисе и који би могао да попуни место које је остало упражњено Веселиновићевим одлаксом.

- На позицијама штопера имамо довољно играча и онај за кога проценим да је у одређеном тренутку у бољој форми, тај ће и играти - јасан је Лалатовић.


Како незванично сазнајемо, Ванкувер је за откуп Веселиновићевог уговора понудио милион евра, а обавеза према “Белим капама” везиваће га у наредне четири године.

- Првенство у МЛС лиги почиње у марту, а до поласка за Северну Америку тренираћу у ФЦ “Вујадин Бошков”, али не с осталим играчима Војводине, већ ћу радити самостално. Не бих желео да се, на дај Боже, повредим, тако сам се договорио с људима из новосадског клуба. После позајмице, током које треба да одиграм 12 утакмица, постаћу и званично играч Ванкувера и осећања су ми тренутно због свега помешана. Још увек нисам у потпуности свестан да ускоро одлазим из родног Новог Сада, али сам решен да учиним све како бих оправдао поверење тренера Марка Дос Сантоса и људи из новог клуба.

Ранко је у Војводину стигао са само 11 година и прошао је комплетну омладинску школу. Веома рано дебитовао је за први тим, па је његов члан био током протекле две и по године, а у јесењем делу сезоне тренер Ненад Лалатовић поверио му је и капитенску траку. Скромни младић широког осмеха, али веома срчан и храбар на терену, брзо је постао један од миљеника новосадске публике, а добре партије у црвено-белом дресу препоручиле су га стручњацима из ФСС, па је дебитовао за млади тим наше земље до 21 године у сурету с Летонијом. Пре тога наступао је за све репрезентативне селекције, што значи да је играо у конкуренцијама до 16, 17, 18 и 19 година. Заслужио је укупним понашањем и љубављу према граду и клубу сваку срећу овог света, коју му желимо и у далекој Канади.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести