Огњен Митровић: Пролетер је клуб за поштовање

Прелепо пролећно време и обећавајућа  ситуација око пандемије наговештавају да би и лопта ускоро могла да се закотрља фудбалским теренима.
Д. Иванић/Огњен Митровић
Фото: Д. Иванић/Огњен Митровић

Међу онима које се стриктно придржавао прописаних мера је и талентовани фудбалер новосадског Пролетера Огњен Митровић.

Уз  Јоковића, Караклајића и Пејића, један је из плејаде талентованих играча који су показали да се на њих мора озбиљно  рачунати.

- Каријеру сам  градио у млађим селекцијама Војводине са Пејићем, Јоковићем и Караклајићем, да би одличну епизоду имао у Бродарцу, одакле сам прешао у Пролетер. Нисам се покајао. У првој сезони био сам учесник историјског успеха Сланобараца, пласмана  у Суперлигу а потом  и  учешћу у плеј- офу. У овој сезони због одлазака неколико играча стартовали смо слбије, да би после одличних припрема у Турској  играли на очекиваном нивоу. Били смо у великом налету пре прекида такмичења – каже Митровић.

Управа је изузетна, добили смо плате и клуб ниједном играчу не дугује ни динар, што је и те како битно за оне старије, који имају породицу, а и нама млађима је новац добро дошао

Огњен време проводи код куће у Сремској Каменици.

- За разлику од саиграча који живе у становима, ја имам одличне услове да до танчина одрадим план тренинга, ту су двориште, Фрушка гора, Каменички парк, стаза поред Дунава... Што се мене тиче, окупљање ћу физички дочекати потпуно спреман. Редовно се чујем са саиграчима, размењујемо искуства и једва чекамо да се на терену видимо.

По неким претпоставкама, могуће укидање забране тренинга очекују се после првомајских празника.

- Све  очи упрте су у наредне извештаје стручних тимова и Владе Србије. Велики сам оптимиста да ћемо ускоро моћи да се вратимо  редовним обавезама, да почнемо да тренирамо и евентуално  почетком јуна наставимо првенство.

Фото: Д. Иванић/Огњен Митровић

Агилна управа млађег новосадског суперлигаша испоштовала је све обавезе према играчима.

- Управа је изузетна, добили смо плате и клуб ниједном играчу не дугује ни динар, што је и те како битно за оне старије, који имају породицу, а и нама млађима је новац добро дошао. Уговор ме за клуб веже још две године и из тог разлога и не размишљам  о одласку у неку другу средину. Једно је сигурно - Пролетер се протеклих година показао као права средина и одскочна даска за талентоване играче. То је клуб за свако поштовање - истакао је Митровић, који жељно ишчекујући дан првог окупљања.     

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести