Петар Илић, један од искуснијих фудбалера Бечеја: Потврдићу улогу предводника

Петар Илић (26) је стигао летос у Бечеј с репутацијом искуснијег играча, који би могао да буде предводник младог и тек формираног састава, али ће то, по свему судећи, потврдити тек на пролеће.
petar ilic
Фото: Петар Илић, фото: В. Јнаков

Реч је о левоногом нападачу, који делује из другог плана, па је чешће асистент него стрелац. Прошао је фудбалску школу суперлигаша Војводине, а онда тражио фудбалски идентитет у десетак војвођанских и клубова Републике Српске.

- Летос сам се добро припремио и био сам одлучан да се у дресу Бечеја, најзад, фудбалски докажем, али сам доживео неугодну повреду у трећем колу, која ме је избацила из строја наредних месец и по дана. Вратио сам се у тим недовољно спреман, али како је наишла криза резултата стегао сам зубе и играо. Наравно да нисам могао да пружим максимум. Остао сам дужан навијачима, који су ме добро примили и надам се да ћу им се одужити током пролећа – каже Петар Илић.

На овогодишњој премијери је прешао с речи на дела, остигао је гол у сусрету са омладинцима Војводине.

- Радујем се сваком голу, јер се фудбал игра за голове, али то није првенствено у мом опису радног места. Играм иза најистуренијих, трудим се да их упошљавам корисним лоптама, а кад ми се укаже прилика знам да завршим акцију слањем лопте у мрежу. Надам се да ће на пролеће бити више таквих случајева.

Припреме је почео здрав у нади да ће га повреда мимоићи, те да ће на пролеће потврдити зашто је летос ангажован.

- Вредно радимо. Новоангажовани кондициони тренер Дејан Чокорило је унео доста новина у раду па тренинзи нису монотони, мада се напорно ради, подносимо их лако. Истина, има малих упала, али сви ћуте и раде, па очекујем да ћемо спремно дочекати старт наставка сезоне.

Српсколигаш је ове зиме много изгубио одласком стрелца 12 голова Милоша Зичића у редове прволигаша Бачке, а још је неизвесно шта ће бити са седмоструким стрелцем Жарком Кобиљским.

- У екипним спортовима добра игра колектива увек избаци једног или двојицу играча. Тако ће бити и код нас. Стигло је неколико младића, жељних афирмације, па ако будемо сложни, ето прилике и за појединце и за екипу у целини. Пролеће је наша шанса, а време ће бити најбољи сведок оствареног. У прилог оваквом размишљању иде чињеница да шеф Милан Белић форсира офанзивну игру - напомиње јесенас заменик капитена Петар Илић.

В. Јанков 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести