Петковић пред Бразил: Србија мора да верује у изненађење

МОСКВА: Некадашњи српски фудбалер Дејан Петковић, који се прославио играма у Бразилу, изјавио је да српски репрезентативци морају да верују у изненађење и победу над Бразилом у одлучујућој утакмици за осмину финала Светског првенства у Русији.
rambo petkovic
Фото: Танјуг (Видео)/Дејан Рамбо Петковић

"Ако неко мисли да не може да изненади Бразил онда боље да не излази на терен. Када сам играо фудбал, ако сам мислио да не могу да победим, онда кажем да ме боли нешто... Шансе нису огромне, али то ништа не значи у фудбалу", рекао је Петковић новинарима у Москви.

Као прави пример издвојио је баш турнир у Русији где је неколико аутсајдера успело да дође до повољног резултата против, на папиру, јачих репрезентација.

"Бразилу треба победа да би осигурао прво место, али потребна је и Србији, с тим да јој и одговара нерешено са головима, уз пораз Швајцарске од Костарике. Треба Србија да тражи победу", каже популарни Рамбо.

Шансу "орлова" види у прекидима, пре свега због висине екипе Младена Крстајића.

"Екипа смо која има високе играче, снажна, само недостаје брзина и ту су Бразилци у великој предности. Прекид, чврст одбрама, борбеност", закључио је некадашњи фудбалер Црвене звезде, Реал Мадрида, Фламенга, Сантоса, Флуминенсеа и многобројних бразилских клубова.

Утакмица 3. кола Е групе између Србије и Бразила игра се сутра од 20 сати у Москви.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести