ПИКСИ МИРНО ДОЧЕКУЈЕ УТАКМИЦУ Црна Гора је меч истине за нас, најважнији у квалификацијама

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић изјавио је данас у Старој Пазови да потпуно миран дочекује меч са Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство 2024. године и додао да очекује победу свог тима.
с
Фото: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Србија ће сутра од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекати Црну Гору у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Србија је пре два дана у Будимпешти поражена од Мађарске (1:2) и налази се на другом месту на табели са 10 бодова, док је Црна Гора трећа са осам уз меч мање. Мађарска је прва са 13 поена.

"Страх као страх, мора да постоји из једног разлога, тиме показујете поштовање према такмичењу у којем учествујете. Претерани страх наравно да не постоји, али врста обазривости у сваком случају. Потрошња јесте била против Мађарске, али смо уживали у игри коју смо показали. Тим мора на свим нивоима да буде ангажован. Играли смо онако како смо желели. Немогуће се шетати и играти утакмицу, а онда знате да сте у подређеној позицијИ. Имали смо јуче тренинг и имаћемо данас. То је довољно времена да регенеришемо енергију за сутрашњу утакмицу. Утакмице се играју на свака три дана, а ми ћемо бити спремни", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је истакао да има подршку навијача. из ФСС је најављено да се очекује око 25.000 навијача.

"Нормално је да народ буде уз нас. Не знам како иде продаја карата, нити ме то интересује. Ми желимо на Европско првенство, желимо да дамо максимум и победимо. То је на шта смо фокусирани", додао је селектор Србије.

Он се још једном осврнуо на пораз од Мађарске у Будимпешти.

"То је тај фудбал који људи воле да виде, нико не може да замери на ангажованости и квалитету. Играли смо са ставом, то је Србија какву желим да видим. Не знам шта треба да се уради више, да уградим играчима крила? То је сатисфакција, али нисмо добили оно што смо заслужили. Очекивали смо да материјализујемо оно што смо показали и за шта смо се борили. Урадили су све шта сам од њих тражио, показали су невероватан ниво веровања, моје срце је пуно", навео је Стојковић. Он је најавио промене у тиму на мечу са Црном Гором. "Не могу да сада причам о томе. Желимо да овај дан протекне у доброј атмосфери. Потпуно миран дочекујем утакмицу. Миран и са осмехом. Нису сви здрави, али не могу сад то да кажем. Решићемо проблеме, наћи ћемо замене", рекао је Стојковић.

Селектор Србије је истакао да је меч са Црном Гором најважнији у квалификацијама за ЕП 2024. "Ово је најважнија утакмица у квалификацијама. У Будимпешти је била важна, али не најважнија. Много екипа ћете видете да ће бити у истој ситуацији, бити или не бити. Сутрашњи меч је меч истине. Знам да желимо и можемо. Србија ће играти најбоље што може да дође до циља, победе. Да се пронађе решење да једна лопта заврши у мрежи противника. Да будемо толико несрећни, да нас фортуна заобиђе, да поред толико шанси које смо имали против Мађара, да ниједна не уђе у мрежу. То баш и не верујем. Мора да се врати некад. Стил фудбала нећемо мењати, верујемо у ово што радимо, верујемо да можемо. Направићемо шансе. Мора да се пуца из свих оружја. Цео арсенал ћемо показати на терену", истакао је Стојковић.

Он је навео да жели да селекција Србије на дуелу са Црном Гором покаже игру из Будимпеште.

"Нема великих филозофија. Ако то покажемо, не дамо гол, мораћу да одем негде да се помолим и запалим свећу. Нисам тражио помоћ од Бога. Крстио сам се у Будимпешти, јер сам се питао да ли је могуће да лопта није ушла у гол. Нисам позвао фудбалере, већ ратнике. Имао сам у Будимпешти и фудбалере и ратнике, то желим и против Црне Горе да имам. Свесни смо важности, свега. Колико год да се ствара еуфорија, тензија. Задржаћемо мир. Опуштени смо и мирно дочекује ту утакмицу. Када почне утакмица, видећете реакцију", нагласио је Стојковић.

Селектор Србије је истакао да жели његови фудбалери на мечу са Црном Гором воде главну причу на терену и да стварају шансе.

"Црна Гора може да се спрема колико год хоће, да храбре себе, то је њихово право. Једно је причати, а друго је показати на терену. Србија ће показати оно што може и жели. Слажем се да су имали тренинг утакмицу која је потпуно небитна. Њихове мисли су уперене ка Београду, што је нормално. Имају своје калкулације, не може нико да им забрани", рекао је Стојковић. Он је навео да све зависи од селекције Србије.

"Оно што мене радује јесте да се Србија пита за своје питање. То сам им рекао у свлачионици после Мађарске. Фудбал је такав. Некад и победиш незаслужено. Али, показали сте став. Оно што је најважније - сами од себе зависимо и то је велика ствар. Ту шансу не желимо да испустимо. Оно што можеш данас да урадиш никад не остављај за сутра", додао је селектор Србије.

Стојковић је истакао на крају да очекује победу Србије.

"Биће добра утакмица, такмичарски набој. Биће интересантно када долази до важности утакмице и резултата. Очекујем и верујем да ћемо решири у своју корист", закључио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести