Победа првака Србије на Бановом Брду (видео)

У једном од најзанимљивијих сусрета 27. кола Суперлиге Србије, фудбалери Партизана су, као гости, савладали Чукарички са 2:0 (2:0).
Ognjen Ozegovic/Fk Partizan
Фото: ФК Партизан/Огњен Ожеговић

Црно-бели су приказали добру партију, заслужено славили и њихови навијачуи имају разлога за задовољство.

Почело је чврсто с обе стране. Екипе су фантастично маркирале средину терена, не остављајући много простора за комбинације противника. Домаћи су у уводу изгледали опасније, дугим лоптама су проигравали нападаче, који су доста мучили одбрану Партизана. Гости су, с друге стране, претили преко Ожеговића, најрасположенијег за игру у редовима шампиона. Прву опасну акцију домаћи су имали у 17. минуту, када је Овусу покушао да проигра Стојановића, али је Ђерлек у последњем тренутку интервенисао.

Нешто касније гост је повео. Дугу лопту послао је Зђелар, Ожеговић је главом проследио до Тавамбе, који је у дуелу с Кировским био спретан и срећан, а већ у 22. минуту, на семафору је стајало 0:2. Ожеговић је петом дао себи фор након дубинске лопте, изашао сам испред голмана Чукаричког и савладао га.

Разгоропадили су се тада ученици тренера Мирослава Ђукића и све чешће претили противнику. Тако је у 31. минуту Јанковић био у великој прилици, али је шутирао тик поред стативе. Голман Кировски био је на великим мукама, не знајући одакле црно-бели с Топчидерског брда долазе у шансе.

Наставак је почео фантастичним слободњаком Пантића и још лепшом интервенцијом Кировског. Домаћин је покушао нешто да промени, па је тако Стојковић морао да интервенише након шута са ивице шеснаестерца. У 57. минуту Чукарички је преко Овусуа постигао гол, али је он поништен због офсајда. У 72. минуту Партизан је имао контру да реши све дилеме, али је, уместо да дода лопту Ожеговићу, Ђерлек покушао све сам да заврши и погрешио.

У преосталом времену ништа битније се није дешавало и шампион је рутински сачувао вођство.

И. Лазаревић

Чукарички - Партизан  0:2 (0:2)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца: 3.000, судија : Јовановић (Београд). Стрелци: Тавамба у 20. и Ожеговић у 22. минуту. Жути картони: Фофана, Богосавац, Мудрински (Чукарички), а Здјелар, Јевтовић (Партизан).

ЧУКАРИЧКИ: Кировски 6, Доцић 7 (Фофана 6), Стевановић 6, Дринчић 6, Бојић 6, Овусу 7, Пушкарић 6, Стојановић 6 (Мудрински 6), Богосавац 6, Ђурић 6, Дејаковић 6 (Зорић 6).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Вулићевић 6, Н.Р. Милетић 7, Н.Г. Милетић 6, Марковић 6, Здјелар 7, Пантић 7 (Илић), Ђерлек 7, Јанковић 7 (Јевтовић 6), Ожеговић 8 (Ивановић), Тавамба 7.

Ђукић: Чекамо доктора и идемо ка отпусној листи

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио данас, после победе против Чукаричког 2:0 (2:0), да су црно-бели одиграли врхунско прво полувреме што је резултирало са два брза гола која ће осим победе, према његовим речима, значити за самопоуздање у наставку првенства. 

"Прво полувреме смо одиграли врхунски, али смо у другом изгубили посед, компликовали и нисмо решавали ситуације из два додира, већ олако губили лопту. Ова победа ће значити за самопоуздање", изјавио је Ђукић после утакмице на конференцији за медије на стадиону на Бановом брду.

Тренер Партизана је похвалио игру младог дебитанта Светозара Марковића и нагласио важност голова нападачког двојца Ожеговић-Тавамба, али је ипак највећи значај придао целој екипи. 

"Видело се да функционишемо као екипа. Веома је битно што су нападачи постигли голове, али истовремено су радили за екипу, јер само тако можемо напредовати. Изненађење је када не играмо добро, а не када имамо одличну утакмицу", рекао је Ђукић. 

Ђукић се нашалио после друге узастопне победе и сликовито објаснио да је Партизан "после изласка из шок собе иде у правцу добијања отпусне листе".

"Игра води до победе, она долази као последица доброг рада целе екипе. Били смо чврсти назад, Стојковић се није видео. Ова екипа је таква да када радимо као екипа то се најбоље осети кроз самопоуздање. Идемо ка отпусној листи, али чекамо да нас доктор прегледа", рекао је Ђукић. 

Тренер Чукаричког Ненад Лалатовић је честитао Партизану на победи и рекао да је 25 минута из првог полувремена најлошија игра његових првотимаца откад је дошао у клуб.

"Честитам Партизану на заслуженој победи. Било је нервозе, можда због играча који су били раније у Партизану. Прво полувреме је припало њима, а друго је била егал утакмица. Преко Зорића смо могли да смањимо. Окрећемо се тешком гостовању Напретку у среду", рекао је Лалатовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести