Потиска лига: Дебакл после туша рвача 

За домаћине из Кањиже хладан туш већ у 2. минуту приредио је Тамаш Шлејхер, изненадивши одбрану, био бржи од чувара изашао сам пред голмана Потисја Чабу Бохату и ниском лоптом затресао мрежу.
М. Митровић/ Моменат са утакмице Славија – Јадран у Банатском Аранђелову 
Фото: М. Митровић/ Моменат са утакмице Славија – Јадран у Банатском Аранђелову 

Потисје - Хајдук 5:1 (3:1)

КАЊИЖА: Стадион Потисја. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Тандари у 9, Апро у 11, Добо у 29. и 56. и Балго у 90. за Потисје, а Шлејхер у 2.минуту за Хајдук. Жути картони: Тандари, Буза, Апро (Потисје), Оњин (Хајдук).

ПОТИСЈЕ: Бохата, Баги, Домонкош, В. Хорват (Балго), Тандари, Фодор, Добо, Буза, Угри (К. Нађ), Апро, О. Нађ (Салма).

ХАЈДУК: Д. Радаковић, Трбовић, Бодрожа, Ранков (Њежић), Лакатош, Оњин, Шлејхер, М. Хорват, Стојков, Крушић, Шокловачки.

Шлејхер је иначе првотимац кањишког Потисја у рвању, а недавно се активирао у дресу екипе из Подлокања.  

Изједначење је уследило у 9.минуту када је Жолт Тандари са 20 метара погодио леви горњи угао, а два минута касније за вођство Кањижана Левенте Апро није имао тежак задатак јер је на центаршут са десне стране утрчао и телом убацио лопту у мрежу.

Са два гола предност је увећао Рудолф Добо, а тачку на победу у 90.минуту ставио је искусни Јожеф Балго. 

 

Славија - Јадран 3:0 (2:0)

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Игралиште Славије. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Стрелци: Војнић Хајдук у 8, Славковић у 33. и Ј. Хусак у 75.минуту. Жути картон: Олушки (Јадран).

СЛАВИЈА: Арсенов, Фехер, Кијац, Марки (Ерић), Елезовић, Ј. Хусак (Агоштон), И. Хусак, Војнић Хајдук, Славковић (Н. Малуцков), Перишић (Ремете), С. Малуцков. 

ЈАДРАН: Јосиповић, Олушки (Поповић), Кнежевић, Ч. Стојановић, С. Ђурђев, Бебек, М. Стојановић, Вишњић (Владисављев), Јухас, Д. Ђурђев, Татић.

Жустра и занимљива утакмица у којој су се у бољем издању представили домаћин, мада су и гости из Санада показали да имају солидан тим. У 8.минуту на центаршут Јожефа Хусака са десне стране на пет метара прихватио је Данијел Војнић Хајдук и шутирао неодбрањиво. Санадци су имали два добра покушаја Милана Стојановића у 25. и 28.минуту, али је његове шутеве успео да одбрани Јован Арсенов. Вођство Славије је у 33.минуту удвостручио Златибор Славковић, набачену лопту из корнера најбоље се снашао и главом послао лопту у мрежу. Две прилике  почетком другог полувремена није искористио Марко Марки, најпре је на одбијену лопту шутирао преко гола, а нешто је са гол линије мрежу спасао Чедомир Стојановић. Јожеф Хусак је са 18 метара снажно ниским пројектилом погодио десни угао.    

 

Чока - Хоргош 1:2 (1:1)

ЧОКА: Игралиште  у Чоки. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Ђурђев у 23. за Чоку, а Косо у 18. и Пуљаи у 73.минуту за Хоргош. Жути картони: Ђурђев, Србљин, Ћинкул (Чока), Земко и Деак (Хоргош). 

ЧОКА: Милитарев, Келеува, Брдарић (Костић), Телеки (Шустран, Ћинкул), Калаузов, Ђурђев, Ружа (Концулић), Попов, Србљин, Токоди (Јолић), Живанов.

ХОРГОШ: Бенде, Деак (Киш), Сабо, Тертели, Хокса (Н. Макра), Веселинов, Косо (Берењи), Земко (Фехер), Јаколевски, Салма, Коломпар (Пуљаи).

У борбеном надигравању бодове су освојили Хоргошани, који су у вођство дошли у 18.минуту када је Синиша Јаколевски дриблингом прошао тројицу играча Чоке и проиграо Патрика Косоа, а овај ниском лоптом погодио циљ. Пет минута касније на центаршут из корнера, Марко Ђурђев главом донео изједначење. Потом су се ређале изгледне прилике на обе стране, од којих је највреднија за госте шут Габријела Коломпара и за домаћу екипу добар покушај Горана Живанова, али су на висини задатка били голмани Марко Милитарев и Виктор Бенде. У 73.минуту на одбијену лопту Игор Пуљаи постихао је погодак.      

 

Тромеђа - Јединство 0:6 (0:4)

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе. Судија: М. Атељевић (Мартонош). Стрелци: Б. Живков у 14, 45. и 79, Фараго у 28. и Т. Дабевски у 38. и 59.минуту. Жути картон: Илић (Јединство).

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват (А. Пап), К. Домонкош, Михок Куцора (Ваш), Фаркаш, Фехер (Немет), Л. Домонкош, Хомоља, Лакатош, Агоштон.

ЈЕДИНСТВО: Пантелин (Станишић), П. Калмар (Л. Калмар), Илић, Брзак, Зивлак, Кашић, Р. Дабевски (Јованов), Б. Живков, Миланов, Т. Дабевски, Фараго.

Лидер из Српског Крстура није имао тежак задатак и у Мајдану је рутински дошао до убедљиве победе.

 

Бачка - Шампион  8:0 (4:0)

МОЛ: Игралиште  Бачке. Судија: С. Игњатов (Нови Кнежевац). Стрелци: Моровић у 4, Сиђи у 16, 62. и 71, П. Крижан у 31, Станојев у 34, 66. и 81.минуту.

БАЧКА: Ђукић, Анђелковић, Кубурић (Јеремић), Влајковић, М. Крижан, П. Крижан, Д. Станојев (Црнојловић), Врбашки (А. Станојев), Моровић (Парабуцки), Радонић (Симендић), Сиђи.

ШАМПИОН: Толди, Шили, Вираг, Саша Стојичић, Жамбоки, Мора, Кадар (Ковач), Јо, Слободан Стојичић, Малагурски, Биро.

Голеаду у Молу у 4.минуту отпочео је Славко Моровић и било је само питање колико ће мрежа голмана Оромчана Атиле Толдија бити напуњена. 

 

Граничар - Тиса 0:4 (0:2)

ЂАЛА: Игралиште Граничара. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Фодор у 6, Јакшић у 28, Потлока у 53. и 66.минуту. Жути картони: Саша Иванов и Уверић (Граничар).  

ГРАНИЧАР: Ђерић, З. Поповић, Уверић, Коблехер, Цвијић, Јованов, Маленић, Б. Поповић, Саша Иванов, Јевтић (Пантелин), Бањац (Слађан Иванов).

ТИСА: Ковач, Ленђел, Шили, Јакшић, Липтаи (Мојсин), Апро, Зомбори, Потлока, Фодор (Ђукић), Раданов (Шипош), Тот. 

Већ од почетка утакмице видело се да гости из Падеја имају квалитетнији састав, па је у 6.минуту за вођство Тисе мрежу Стефана ђерића начео Даниел Фодор, а предност у 28.минуту удвостручио Љубиша Јакшић. У другом делу заблистао је Адриан Потлока и са два поготка потврдио заслужену победу Тисе.  

Припремио: М. Митровић

Резултати:

ЂАЛА: Граничар - Тиса (Падеј) 0:4, МОЛ: Бачка - Шампион (Ором) 8:0, МАЈДАН: Тромеђа - Јединство (Српски Крстур) 0:6, ЧОКА: Чока - Хоргош 1:2, БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Славија - Јадран (Санад) 3:0, КАЊИЖА: Потисје - Хајдук (Подлокањ) 5:1.    

1. Јединство

4

4

0

0

13:1

12  

2. Славија

4

3

1

0

7:1

10  

3. Бачка

4

3

0

1

20:4

9  

4. Потисје

4

3

0

1

15:4

9  

5. Хоргош

4

3

0

1

13:8

9  

6. Тиса

4

2

0

2

10:6

6  

7. Чока

4

1

1

2

5:9

4  

8. Граничар

4

1

1

2

4:8

4  

9. Јадран

4

1

1

2

9:14

4

10. Хајдук

4

1

0

3

3:8

3

11. Шампион

4

0

0

4

1:18

0

12. Тромеђа

4

0

0

4

2:21

0

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести