Припреме фудбалера Црвене звезде на Кипру: Киша и ветар ремете планове

Фудбалери Црвене звезде на Кипру воде праву борбу са временским условима, али то не ремети атмосферу у тиму Владана Милојевића.
pripreme zvezde1, fk crvena zvezda
Фото: crvenazvezdafk.com

У среду је црвено - беле изненадили тамни облаци и пљусак, а јуче јак ветар и, опет, киша.

„Током тренинга је било доста шале и на рачун кише која је престајала и поново почињала да пада готово на сваких пет минута током преподнева“, каже тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

Дан раније играчи су имали слободно поподне, па су одморнији него иначе изашли на терен.

„Оно што је нашем стручном штабу било најбитније, јесте то да је терен ФК Пафос одлично припремљен и да лоши временски услови ни на који начин нису утицали на њега. Захваљујући томе могли смо успешно да спроведемо у дело све планиране вежбе“, објашњава Милојевић.

На крају тренинга Звездини првотимци су трчали у групама, а иако је реч о припремном периоду, они су уз много смеха направили такмичење. Свако је желео да обележену дистанцу заврши као први у својој групи. А посебно се истакао новајлија Ел Фарду Бен, који се  одлично уклопио међу нове саиграче.

„Оно што радује, осим чињенице да су сви здрави и да се добро осећају, јесте и то да се новајлије врло брзо уклапају у екипу, нарочито Бен, који је показао да, поред играчких квалитета, има позитиван карактер и добро се слаже са свима. Изузетно смо задовољни оним што Бен пружа на терену, а то је за све наше навијаче и најважније“, рекао је на крају Милојевић.

Поред доскорашњег нападача Олимпијакоса, у Звезду је ове зиме стигао Стефан Хајдин, док су клуб напустили Бразилци Рикардињо и Вивеирос. Прелазни рок је у току, тако да се очекује још долазака и одлазака.

Иначе, одвојен тренинг овај пут имали су голмани, који су радили под надзором Душана Гашића.

„На сву срећу повреде нас заобилазе, сви се одлично осећају. Радим са тројицом изузетно искусних голмана који су прошли већ много припрема, за њих ово није ништа ново. Лепо сарађујемо, све што се као задатак постави пред њих максимално фокусирано и одраде. Одличан пример дају младом Александру Станковићу, који им већ сада добро парира. Овај први део припрема је базиран на раду са лоптом, као и на комбинацији снаге и издржљивости, уз незаобилазне техничко-тактичке елементе. Са тиме ћемо завршити рад на Кипру, а када пређемо у Турску имаћемо ситуационе тренинге“, објаснио је Гашић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести