Прва провера фудбалера Бечеја у Земуну

Уместо планиране тренинг утакмице између себе, први ривал у припремном периоду новог прволигаша Бечеја је  биће суперлигаш Земун.
becej fudbaleri
Фото: Dnevnik.rs

Утакмица ће се играти на Градском стадиону у Земуну с почетком у 18 сати.

„Указала нам се прилика да одмеримо снагу са суперлигашем Земуном и нисмо желели да је пропустимо. Истина је да смо тек пар дана у тренажном просецу и да још нисмо спремни за играње правих утакмица, али успостављање контаката са суперлигашима никад није на одмет. И наредна утакмица 13. јула биће са суперлигашем Војводином, а онда ћемо за ривала имати Катар, па два српсколигаша, „имењаке“ Раднички из Зрењанина и Сомбора, затим прволигаше Инђију и пред почетак сезоне комшије ТСЦ из Бачке Тополе“, рекао нам је спортски директор Дејан Станојев.

У сваком случају, суботња утакмица биће лепа прилика да нови шеф стручног штаба Бечејаца Бранко Савић на делу види с каквим играчким кадром располаже.        

Имајући у виду да ова година протиче у знаку века од званичног оснивања фудбалског клуба у Бечеју, који се првобитно звао ОШЦ (Обечеј шпорт клуб), није на одмет сетити се неких пикантерија из вековне историје. Једна је везана, управо, за Земунце. Градња данашњег Градског стадиона трајала је три године, од давања дозволе Општинског одбора Стари Бечеј 29. маја 1934. године тадашњем ФК Грађански да се изгради фудбалски терен на садашњем место, до играња прве утакмице. А први ривал у пријатељском одмеравању снага био је „Витез“ из Земуна.  Ево, после 81 године, игра се нова утакмица пријатељског карактера. У међувремену, Бечејци и Земунци су одиграли и 11 званичних прволигашких првенствених утакмица, а скор је, готово, изједначен, по четири победе и пораза уз три нерешена резултата и гол разликом 15:14 за Земунце.   

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести