Првотимац Војводине Аранђел Стојковић: Нема разлога да клонемо,  идемо ка зацртаном циљу

Пријатно фудбалско вече приредили су фудбалери Војводине и Црвене звезде за око 10.000 гледалаца, колико их се окупило на стадиону „Карађорђе“ на дербију 7. кола Линглонг Суперлиге Србије.
Arandjel Stojkovic
Фото: Аранђел Стојовић, фото: Ј. Грлић

У инспиративном и правом фудбалском амбијенту, овога пута лишеном неспортских ствари, успешнији су били гости из Београда, који су славили резултатом 2:1, највише захваљујући прелепом поготку Аргентинца Езекила Матеа Гарсије, постигнутом у 58. минуту. Иако се ни једног тренутка нису предавали, играчи Воше нису пронашли пут до изједначења и сва три бода отишла су актуелном шампиону.

До Грасијиног ремек-дела, играчи из Новог Сада били су апсолутно равноправан ривал учеснику групне фазе Лиге шампиона. Неко ће рећи да тренер Владан Милојевић није на травњак „Карађорђа“ извео најјачу поставу, јер у Звездином тиму није било Марка Марина, Ричмонда Боаћија и још неких играча, али црвено – бели имају толико квалитетних фудбалера на располагању да је, што је у најави сусрета рекао и шеф струке Вошиног тима Ненад Лалатовић, свеједно какву поставу пошаљу на терен.


Репрезентативци

Младој репрезентацији Србије (У-21) данас ће се  прикључити капитен Новосађана Ранко Веселиновић и леви бек Младен Деветак, на које селектор Ненад Миловановић рачуна за предстојеће обавезе у квалификацијама за Европско првенство. Поред њих, с осталим играчима током паузе неће тренирати ни Дејан Зукић и Мирко Топић, који су на списку У-19 селекције.


- Остаје нам да жалимо што нисмо стигли макар до бода, који смо, по мени, апсолутно заслужили – рекао је стрелац поготка за новосадски тим Аранђел Стојковић. – Можемо да будемо задовољни нашом игром, јер смо, сви до једног, пружили максимум и били барем равноправни са Звездом. Међутим, гол какав је постигао Гарсија ретко се виђа и тај његов ударац било је немогуће зауставити или одбранити. Идемо даље, нема разлога да клонемо, већ нам остаје да још преданије тренирамо и наставимо с добрим партијама у наставку првенства.

Гол који је постигао у 36. минуту Стојковићу је био првенац у дресу Војводине. Додуше, у опису његовог посла и не стоји да треба да буде стрелац, али је крунисао феноменално проигравање Николе Дринчића и савладао Милана Борјана.

- Увежбавали смо на тренинзима ту акцију, додуше на десној страни. Дринчић и ја смо се погледали пре него што је он упутио пас ка мени, препознали смо ситуацију и тренутак и постигао сам први гол од како сам дошао у Нови Сад. Био сам на необичном месту за мене, на потпуно супротном делу терена од оног који иначе покривам, али ме то није омело да добро захватим лопту и савладам Борјана.


У петак у Бањалуци

Тренер Лалатовић предвидео је да се ради два пута дневно до четвртка када се путује у  у Бањалуку, где ће дан касније Воша и Борац одиграти утакмицу. Борац, члан Премијер лиге БиХ, и Војводина имају вишедеценијску  добру и пријатељску сарадњу па паузу у првенству  ће искористити да  одиграју меч који ће и једнима и другима добро доћи пред наствака првенсвене трке.


Занимљиво је то што је Стојковић шутирао левицом, иако је реч о играчу који се много боље служи десном ногом.

- Мислим да сам реаговао фудбалски у том тренутку. Лопта ми је била на левој нози и нисам ни једног тренутка био у дилеми шта да радим. Шутирао сам и погодио циљ, али, на нашу жалост, то није било довољно да остваримо позитиван резултат.

Тренер Лалатовић играчима је дао два слободна дана, а након тога почињу припреме за гостовање Радничком у Нишу.

- Имамо веома добар скор у првих седам кола и немамо намеру ту да станемо. Пораз од Црвене звезде никако нас неће поколебати, тим пре што смо и у дербију показали веома добру, борбену и мотивисану игру. Мало ћемо се одморити, а онда почињу припреме за Ниш и остале сусрете који су пред нама. Наравно, имаћемо довољно времена да изанализирамо грешке из дуела са прваком, посебно ону код првог гола, јер не желимо да нам се оне више понављају. Захвалност дугујемо и нашим навијачима, који су нас бодрили током свих 90 минута дербија и имаћемо обавезу да им се за такву подршку захвалимо остварујући још боље резултате – поручио је Аранђел Стојковић.

Воша, дакле, може да жали због чињенице да није успела да освоји макар бод против заиста (пре)јаког тима Црвене звезде, али игра коју су пружили сјајни ветеран Никола Дринчић и његови саиграчи може да храбри навијаче. Очито је да се форма новосадскох црвено-белих подиже из кола у коло и да овај тим има право да се нада још лепшим и успешнијим данима. Да би до њих стигао, међутим, биће потребно да се уложи још много труда и рада, а онда лепше (европко) сутра никако не би смело да измакне екипи коју предводи млади стручњак Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести