Раднички победом на Малти оверио друго коло

ТА КАЛИ: Фудбалери Радничког из Ниша оверили су пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе, пошто су данас у реваншу првог кола савладали Гзиру на Малти са 1:0 (1:0).
Radnicki Nis
Фото: Tanjug

На одлично припремљеној травнатој подлози, али и у тропским условима (температура је током утакмице износила чак 33 степена), фудбалери Радничког још једном су савладали екипу малтешке Гзире и пласирали се у друго коло квалификација за Лигу Европе. После убедљивог тријумфа од 4:0 у Нишу, питање укупног победника није се ни постављало, али су се фудбалери српског тима потрудили да рутинском игром обезбеде нови тријумф.

До њега су стигли захваљујући раном поготку штопера Радована Панкова, који је стрелац био и на Чаиру. Млади играч поникао у редовима Војводине, се, ето, показао у најлепшем светлу навијачима “Реала с Нишаве” и доказао да ће бити истинско појачање за Нишлије.

Утакмица је донела изједначен дуел, у којем је домаћин настојао да стигне барем до нерешеног резултата. Имали су играчи Гзире чак девет удараца ка голу Живковића, али је само један ишао у оквир врата, додуше безуспешно. На другој страни, играчи Радничког, који су упутили десет шутева ка голу Курмија, “у другој брзини” су чували рано стечено вођство и на крају су у томе успели, прославивши очекивани пролазак у наредну рунду квалификација.

Наредни ривал екипи тренера Ненада Лалатовића биће бољи из дуела између израелског Макабија из Тел Авива и мађарског Ференцвароша.

Гзира - Раднички 0:1 (0:1)

МАЛТА: Стадион Та Кали, гледалаца: судија: Балијан (Јерменија). Стрелац: Панков у 8. минуту. Жути картон: Окоје (Гзира) и Станковић (Раднички).

ГЗИРА: Курми - Борг, Веронезе, Балдаћино, Суарез, Брифа - Билбао, Коен (Окоје), Скери, Корболан (Самут) - Жоргињо (Бринкат).

РАДНИЧКИ: Живковић - Тодоровски, Панков, Црномарковић (Бондаренко), Станковић - Нома, Мићић, Станисављевић - Грбић (А. Јовановић), Хаскић (Никодијевић), Мркић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести