Реванш утакмице баража за попуну Сремске лиге: Мартинчани остају у старом јату

​​​​​​​Борац (М) - Младост (Б) 5:1 (4:1)
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

МАРТИНЦИ: Игралиште Борца, гледалаца 350, судија Максимовић (Инђија). Стрелци: Вукадиновић у 22, Пушкаш у 27, Жилић у 39, Шојић у 43. и Релић у 71. за Борац, а Марковић у 40. минуту за Младост. Жути картони: Божичковић, Видовић (Младост).

БОРАЦ: Јандрић 7 (Кљајић), Малешевић 8, Арсеновић 7, Жилић 8, Алексић 7, Шћурк 7 (Релић 7), Савић 7, Вукадиновић 8, Шарчевић 7, Пушкаш 8, Шојић 8.

МЛАДОСТ: Делић 5, Божичковић 6, Арсеновић 5, Јовановић 6, Вукин 5, Видовић 5, Чикић 5 (Кривошић 6), Путник 5 (З. Југовић 6), Марковић 8 (Лилић), Прљић 5 (Обрадов), Туфегџић 5.

У Мартинцима, су се састали ривали, домаћи Борац 12.у Сремској лиги и Младост из Буђановаца (четврта у Међуопштинској лиги - Срем). Мартичани су славили и у првој утакмици миимално са 1:0, па су гости гајили наду да могу да изненаде у Мартинцима у реваншу. Али, изабраници тренера Дејана Савичевића имали су прави ци и оставарили су га.

Мартичани су без пожутелих Ненадовића и Грбића рано повели преко Александра Вукадиновића. Био је то прецизан шут са око 20 метара, а после сјајне асистенције Пушкаша. Голман Младости Делић заборавио је да чува ближи  угао, па је Вукадиновић и из тешке позиције успео да погоди небрањени део мреже.

Уследио је потом фантастичан гол Уроша Пушкаша. Са неких 20 метара, Пушкаш, је сместио лопту директно у рашље поред скамењеног Делића. Затим, и ударац Жилића, са пеналтика, Делић није успео да одбрани.

Само минут касније далеко најбољи играч гостију Далибор Марковић је искористио дубинску лопту, претрчао домаћу одбрану, и смањио резултат. Имао је Марковић још неколико лепих прилика али, домаћа одбрана је била у тим тренуцима, много ангажованија. Није дозволила изненађење.

У самом финишу првог полувремена Шојић, је био прецизан, из шута са око 18 метара. Још једном голман Делић је био немоћан.

У другом полувремену гост је имао шансу да смањи резултат, али је Марковић, погодио пречку. До, краја утакмице, Марковић је био још два пута у зицер шанси. Једном је добро интревенисао први голман Борца Станимир Јандрић, а други пут је спречио оно најгоре резервни голман Благоје Кљајић (када је ушао у игру, уместо повређеног Јандрића). Баш је одбранио топовски шут.

А, када је Пушкаш мајсторски преварио неколико гостујућих играћа, лопту, је дотурио до Драшка Релића, а овај је са неколико метара ћушнуо лопту у мрежу гостију. И, то је био последњи гол на утакмици. И пети домаћина. Тако су борчеви фудбалери показали своју класу у игри, и донели, су Мартинцима победу, заслужену, и од јесени  ће опет играти Сремску лигу.   

Б. Рокнић

Напредак (Ж) - Словен 1:2 (0:1)

ЖАРКОВАЦ: Стадион Напретка, гледалаца 500, судија Ранковић (Јарак). Стрелци: Гемери у 55. за Напредак, Топић у 39. и Достанић (из пенала) у 60. минуту за Словен. Жути картони: Јовић, Пазарски, Вујевић, Г. Миљковић (Напредак), Докмановић, Бошковић, Ракић, Савић (Словен).

НАПРЕДАК: Крнић 6, Г. Миљковић 6, Секулић 7, Мадацки 6, Јовић 6, Поповић 6 (Топић 6), М. Божић 6, Пазарски 6, Стојић 6 (Вишњић 6), Вујевић 6 ( Бузаш 6), Гемери 7.

СЛОВЕН: Дер 7, Докмановић 7 (Цветичанин), Кнежевић 7, Јовановић 6 (Вулетић 6), Топић 7, Бошковић 6 (Јошић 6), Достанић 7, Савић 7, Ракић 8, Кљајић 6, Станић 7.

У Жарковцу у реванш утакмици „баража“ за попуну Сремске лиге диван амбијент. Преко 500 гледалаца, добра утакмица, уз спортско навијање и одлично суђење. Ривали, домаћи Напредак 3. место у Међуопштинској лиги Срем и Словен 13. место у Сремској лиги. Уз то домаћини су имали повољан резулат из прве утакмице у Руми од 1:1. Имали су домаћини прилику да остваре највећу успех у историји-играње у сремсколигашкој конкуренцији.

Али, то је био велики напон за фудбалере Напретка. То је био велики адут гостију, који су ову утакмицу решили искуством. Једноставно, голове су постигли после почетничких грешки домаће одбране. За домаћине гол је постигао шеснаестогодишњи Гемери, најмлађи играч утакмице.

Н. Миљковић - Б. Рокнић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести