Сирижани променили тим: Мишчевић поново на голу

Прошле сезоне, у ситуацији када је испало пет екипа, фудбалери Сирига су сачували статус у Новосадској лиги због бољег међусобног скора у дуелима са Пролетером из Баноштора, а жеља навијача и руководства је да актуелна трка за бодовима протекне са мање турбуленција.
milos miscevic (sirig)
Фото: Милош Мишчевић, фото: Дневник

После одласка тренера Небојше Суботића, кормило је преузео Милош Бокшић и на дебију остварио победу против Шајкаша из Ковиља (2:1), али бодови нису оверени седам дана касније, јер је ЖСК казнио бледо издање Сирижана. У ванредном колу, одиграном у среду, Сирижани су победили у Мошорину и направили одличну увертиру за двобој са Фрушкогорским партизаном.

„Променили смо тим, неопходно је времена и стрпљења да би се све коцкице сложиле. Одиграли смо храбро у Ковиљу, где смо успели да преокренемо резултат, а подбацили смо на нашем терену, када се очекивала победа против ЖСК-а. Три бода освојена у Мошорину потврдила су да немамо комплекс гостујућег терена и представљају позивницу навијачима да дођу и подрже нас против веома добре екипе из Буковца“, каже Данило Бобић, спортски директор Сирига.

Опрему су раздужили: Лука Убипарип и Милан Грубовић (Славија), Марко Кузмановић (Рудар, Врдник), Душан Козомора (Напредак, Надаљ) и леви бек Борис Брежњак (ТСК).

„Ником нисмо правили проблем око папира, пустили смо и играче, који су код нас били само шест месеци. Имамо одличне инфраструктурне услове, не би се постидели ни у српсколигашким оквирима, а надам се да ћемо показати стабилност и по питању резултата“, истакао је Бобић.

Новајлије су: Петар Јелић и Петар Зељковић (ТСК), Стеван Гаџић и Младен Тепић (Јединство, Госпођинци), голман Станко Гогић (Слога, Темерин), Урош Димић (ЖСК), Љубомир Крстић (Фрушкогорски партизан). Повратак на терен опорављених голмана Милоша Мишчевића и центарфора Радојице Јовановића оцењен је као највећи добитак.

„Очекује нас пуно изазова на путу до циља. Драго ми је да сам се вратио на гол, спреман сам да помогнем екипи. Неколико клубова се издваја по квалитету у борби за пласман међу војвођанске лигаше, док су остали пођеднаких могућности. Надам се да нећемо имати проблема да изборимо пласман у мирним водама“, истакао је Мишчевић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести