Сирижани сачували окосницу екипе

Припреме за пролећни део сезоне у Новосадској лиги почели су фудбалери Сирига, а на првом тренингу било је 20 играча, уз шесторицу оправдано одсустних.
Фудбалери Сирига су јесенас освојили 25 бодова у Новосадској лиги
Фото: Фудбалери Сирига су јесенас освојили 25 бодова у Новосадској лиги

Сирижани желе да задрже стабилан курс, јесенас су освојили 25 бодова, што им је омогућило пласман у горњем делу табеле. Добре партије нису прошле незапажено, играчи су имали доста понуда, па је руководство морало да уложи додатне напоре да би сачувало носице игре.

-Ангажовали смо двојицу младих играча, Лазара Павловића (Југовић) и Бранка Радића (Слога), а ускоро ће нам се прикључити још тројица новајлија, укључујући голмана. Из омладинског погона су прекомандовани Марко Црнојевић, Лука и Марко Радевић, Стефан Ивковић, Младен Миловановић и Марко Којовић. Кренули смо озбиљним темпом, тренираћемо пет пута седмично – каже тренер Драган Мишковић.  


Војводина први ривал

Сирижани ће током припремног периода одиграти осам мечева, а серија почиње 2. фебруара у Бачком Градишту. Договорени су још тестови против темеринске Слоге, Младости (Турија), Црвене звезде, Југовића, Србобрана, Јадрана (Фекетић) и Јединства из Госпођинаца.


Од играча из јесењег дела остали су: први стрелац Един Ферати, један од најбољих штопера лиге Петар Петровић, капитен Драгомир Декић, Урош Дражић, Немања Наранчић, Душко Васић, Немања Папак, Силден Мисини, Борис Брежњак, Рајко Којовић, голман Слободан Кизић... Опрему су раздужили голман Милош Мишчевић и Марко Грујичић (Хајдук, Бешка), Бојан Радић (Татра), док је Дејан Вујановић одлучио да стави тачку на активно играње.

-Сачували смо окосницу екипе, желимо да наставимо са добрим резултатима и да освојимо бар идентичан број бодова као јесенас. Планирамо да одиграмо осам припремних мечева, већина ривала ће бити из вишег ранга, јер желимо да видимо где смо у односу на њих и да искристалишемо реалну слику могућности.

Стручни штаб је остао непромењен, тренерова десна рука и даље је Небојша Вулић, истовремено за кормилом омладинаца.

-Имамо одличне услове за рад и позитивну атмосферу. Било би добро да још привредника стане уз клуб и помогне председнику Ћурчићу. Краси нас породична атосфера, дишемо истим плућима и то вуче напред. На пролеће нас очекује меч више на страни, али то неће бити отежавајућа околност, јер смо већ донели 11 бодова и показали да немамо комплекс гостујућег терена – рекао је тренер Драган Мишковић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести