Сланобарци надиграли Партизан, али нису имали среће

НОВИ САД: После (не)заслуженог пораза од Војводине, потом нерешеног резултата у Сурдулици, други дерби на „Карађорђу“, овога пута с  Партизаном, фудбалери Пролетера завршили су минималним поразом.
Partizan roleter j grlic
Фото: J. Grlić

У свим елементима надиграли су црно-беле, што је посебно било након евидентно у другом полувремену.

После бојажљивог почетка, Сланобарци су противника сабили у „мишју рупу“ и због слабе реализације, одбрана репрезентативног голмана Стојковића, али и недостатка спортске среће, нису остварили повољан резултат који су, на основу приказаног, апсолутно заслужили. Због тога је очита била туга у редовима новог суперлигаша, као и због пропуштене лепе прилике да се реномирани ривал баци на плећа.

Дешавања на терену најбоље је прокоментарисао прави фудбалски yентлмен, тренер Партизана Зоран Мирковић, који је игру својих ученика оценио катастрофалном, а похвалио је труд и залагање противника. У екипи која се свим срцем борила у суботу да победи вишеструког првака, сви играчи заслужују похвале, а један од најбољих, неуморни Стефан Букорац, још увек је под утиском резултатске неправде.

„Одиграли смо сигурно један од најбољих мечева откако се такмичимо у Суперлиги, али то нам није помогло да стигнемо до победе. Штавише, Партизан је, ни крив ни дужан, однео бодове. Упутили су гости само два ударца у оквир нашег гола, што им је било довољно да се на крају радују. Гол одлуке постигли су уз пуно среће, после ударца Закарића, Рикардо је успео да промени пут лопти и она је одсела у нашој мрежи“, присетио се првог дела сусрета Букорац.

Пролетер је с великим респектом ушао у меч, а у наставку је одиграо полувреме за памћење.

„Ни у предходним колима Партизан није бриљирао, штавише одиграо је слабо и испод свих очекивања, али је сплетом срећних околности успео да књижи победе. Зато смо у меч ушли доста стиснуто, али, како је време одмицало, играли смо све боље. Како треба да играмо, показали смо у фуриозном наставку, у ком је гол после готово сваког нашег напада, висио у заздуху. Ређале су се прилике Чоловића и Ћуковића,  апотом је досуђен казнени ударац и бравурозна одбрана Стојковића. Пар минута касније, Миросављев је с неколико метара пребацио гол, затим је Човић, након лоб ударца уздрмао пречку, а онда сам и сам погодио пречку, да би круна промашаја које смо имали била шанса Красића. С друге стране, Партизан није упутио ни један ударац и сем два контранапада које је наша одбрана осујетила, црно-бели ништа нису урадили, а однели су читав плен. Тешко је после тога било шта рећи... Пораз морамо што пре да заборавимо и сву позитивну енергију усресредимо за наставак првенства. Мора нам се све ово кад-тад вратити“, изразио је наду Букорац.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести