СОМБОРСКА ЛИГА Судија у главној улози

Борац (О) - Кордун 1:2 (1:0)
lopta1
Фото: pixabay.com

ОБРОВАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 350, судија: Нађ (Руски Крстур). Стрелци: Поповић (аутогол) у 32. за Борац, а Барић у 69. и Чекелиш у 81. минуту на Кордун. Жути картони: Ковачевић, Гајић, Вулић и Н. Козомора (Борац), а Вила, Чешновар и Секулић (Кордун).

БОРАЦ: Ђукић 6, Миловац 6, Влаисављевић 6 (Бељин 6), Ковачевић 6, Солдат 7, Вранац 7 (Радивојков), Јандрић 6, Гајић 6 (Н. Козомора 6), М. Козомора 7, Баланго 6, Вулић 7.

КОРДУН: Мишчевић 8, Павловић 6, Продановић 6, Ковачић 6, Вила 6, Чекелиш 7, Чешновар 6 (Козлина 6), Карас 7, Секулић 6, Н. Милићевић 7, Поповић 7 (Антић 7).

У првом полувремену домаћи су били бољи и имали вођство од 1:0 (аутоголом) Поповића. И у другом делу имали су теренску иницијативу и у 50. минуту после одличне акције Вулић је постигао погодак.  Међутим, судија је поништава гол без икаквог разлога, наводно због недозвољене потиције, али Вулић је погодак постигао после одбијене лопте.

Створила се велика гужва око судије, а он се бранио жутим картонима. Од тада моменат судија је изгубио контролу утакмице. Гости су  наклоност судије Нађа искористили и из контре постигли два гола.  Наравно, на крају меча домаћи фудбалери и гледаоци били су изузетно незадовољни делењем фудбалске правде.         

Б. Гајић

Борац (БГ) - Будућност (М) 3:1 (1:0)

БАЧКИ ГРАЧАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 150, судија: Иванишевић (Оџаци). Стрелци: Стојановић у 40. и 54. и Добрић у 65. за Борац, а Мркајић у 75. минуту за Будућност.

БОРАЦ: Јокић, Крнатић, Чутурило (Кртинић), Радаковић, Стојановић, Покрајац (Ковачевић), Ђурђев (Добрић), Жегарац, Стокић, Кончаревић (Личина), Даутовић (Обрадовић).

БУДУЋНОСТ: Бошњак, Ковачевић, Пуђа, Гајдобрански, Буквић, Јурчевић, Лазаревић, Вићентијевић, Мракић.

Гости из Младенова допутовали у Бачки Грачац са свега 9 играча.  Виђен је више него пријатељски меч два стара спортска ривала. Домаћини су се бољи снашли на терену и остварили врло значајну победу у борби за опстанак у лиги. Два погодка за екипу Борца постигао Небојша Стојановић који је стекао епитет најбољег играча утакмице. Гости преко Николе Мракића у 75. минуту успели су само да ублаже пораз.        

С. Јовин

Липар - ЧСК Пивара 6: 4  (2: 3)

ЛИПАР: Игралиште Липара, гледалаца: 300, судија: Н. Илинчић (Бачка Паланка), стрелци: Ђоровић у 15. Ћовин у 26. 50. 56.  и у 90.  и И. Јовановић у 65. за Липар, а Лакић у 8. Глишић у 23. Пилиповић у 25. и Малешевић у 64. минуту за ЧСК Пивару.

ЛИПАР: Л. Кутлачић, Ђукић, Басарић, Марчетић, Трешњић (Честић), Шеган, Г. Поповић, Ђоровић, И. Јовановић, Новаков, Ћовин.

ЧСК ПИВАРА: Р. Рајшп, Павловић, Вулевић, Малешевић, Лакић, Пилиповић, Глишић (Мајсторовић), Јованић (Д. Илеш), Милошевић, Шовен, Митровић (Ловре).

Распуцани били су фудбалери Липара и њихови гости из Челарева, као на тренингу. Виђен је велики резултатски преокрет, који је обележио искусни нападач домаћег тима Александар Ћовин.

Ђ. Шт.

Наша звезда  - ЖАК 2:5  (1:2)

СИЛБАШ: Игралиште Наше звезде, гледалаца: 300, судија: Ј. Јериловић (Апатин), стрелци: Инђић (из једанаестерца) у 34. и Хорватић у 77. за Нашу звезду, а Хосциеславски у 27. (из једанаестерца) и у 81. Стевановић у 40.  и Опачић у 67.  и у 90. (оба из једанаестерца) минуту за ЖАК, жути картони: Шимун, Ђумић, Хорватић (Наша звезда), а Гргић, Штимац, Дабић, Стевановић, Шимунов (ЖАК).

НАША ЗВЕЗДА: Н. Остојић, Шимун, Ивановић, Пејак, Инђић, Ђумић, Мирков, Хорватић, Миланов, Збућновић, Сантрач.

ЖАК: Д. Тумара, Гргић, Видовић, Шарчански, Гламочанин (Штимац), Хосциеславски, Стевановић, Вулин (Банић), Крстић (Вујиновић), Шимунов (Опачић), Дабић.

У директном окршају за опстанак, фудбалери силбашке Наше звезде доживели су катастрофу. 

Ђ. Шт.

Полет - Русин 4:1 (0:0)

КАРАВУКОВО: Стадион „Златомир Стафановић - Злаја”, гледалаца 200, судија: Јакић (Бач). Стрелци: А. Стошић у 48. Дорословац у 57. Н. Миленковић у 76. и Стојковић у 89. за Полет, а Сајанковић у 46. минуту за Русин. Жути картони: Ивановић, Н. Миленковић, Р. Миленковић, М. Стошић (Полет), а Малацко (Русин).

ПОЛЕТ: Иванолвић, Алексић, Дорословац, Станковић, Н. Миленковић, Стојковић (Никић), Р. Миленковић, М. Стошић (Малиновић), А. Стошић (Стаменковић), Илић (Јовчић), Веселиновић.

РУСИН: Кронић, Чернок, Холик, Ланчужанин, Павловић, Вујовић, Будински (Јоврић), Кулић, Марковић, Сајанковић, Малацко.

Убедљива игра и победа жуто-црних из Каравукова на завршетку такмичарске сезоне пред својом публиком. Сви су голови постигнути у другом полувремену.

Гости из Руског Крстура  су дошли до предности у 46. минуту погодком Матеа Сајанковића који је из близине матирао домаћег голмана Ивановића. Само два минута касније Полет преко Александра Стошића стигао је до изједначења. До краја меча домаћи су доминирали тереном и надиграли свог противника остварили убедљиву победу. Ређале су прилике и голови као на траци, тако да је тим из Каравукова овом победом поправио утисак на крају првфенства.   

С. Јовин

Будућност (П) - Будућност (Г) 0:0

ПАРАГЕ: Игралиште Будућности, гледалаца: 300, судија: С. Митровић (Оџаци), жути картони: Ј. Баћанов, Зелен, Н. Јелић, Живић, Вукосав, Божин (Будућност, П), а Ралевић, Срнка, Медић (Будућност, Г), црвени картон: Ј. Баћанов (Будућност, П).

БУДУЋНОСТ  (П): Р. Абаџић, Мустафовић, Ј. Баћанов, С. Јелић, Марић, Зелен, Н. Јелић, Петровић (Попов), Дино Гајдобрански, Живић (Јанковић), Вукосав (Божин).

БУДУЋНОСТ  (Г): Л. Драгишић, Лончар (Медић), Дујаковић (Сарачевић), Ралевић, Докић, Жембери, Кућенић (Семартонски), Немет, Срнка, Адамек, Дувњак (Попадић).

У међуопштинском дербију имењака, обе екипе створиле су по три стопостотне шансе. Али, сјајни голмани Радован Абаџић и Лука Драгишић, на волшебан начин, остали су несавладани. 

Ђ. Шт.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести