Србија у најјачем саставу на Европском првенству СЕЛЕКТОР ИЗАБРАО 20 "ОРЛОВА

Мушка сениорска репрезентација Србије у децембру улази у завршну фазу припрема за предстојеће Европско првенство.
1
Фото: FSS/printscreen

"Орлови" ће тренирати у СЦ ФСС у Старој Пазови све до поласка на међународни припремни турнир у Грањолерс првих дана 2024. године.

Најбољи српски рукометаши ће одатле право пут Минхена који ће бити база групе Ц. Ривали најбољим српским рукометашима биће Исланд, Мађарска и Црна Гора.

Фото: FSS/printscreen

Селектор Србије, Антонио Ђерона скратио је првобитни шири списак од 35 кандидата на потенцијалних 20, док ће финални избор саопштити пред пут у Шпанију.

Голмани: Дејан Милосављев, Владимир Цупара, Милан Бомаштар

Лева крила: Немања Илић, Вања Илић

Десна крила: Богдан Радивојевић, Вукашин Воркапић

Пивоти: Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек, Лука Роган

Бекови: Лазар Кукућ, Илија Абутовић, Марко Милосављевић, Петар Ђорђић, Урош Борзаш, Милош Кос, Миљан Пушица, Милош Орбовић, Предраг Вејин, Урош Којадиновић

Шпански стручњак на челу српског стручног штаба оптимистично улази у шампионат који би могао бити круна ове генерације српских рукометаша.

- Ово је 20 играча од којих ћемо за Минхен изабрати 18 који ће чинити тим Србије на Европском првенству. Чека нас две недеље посвећеног рада уз врло важан турниру у Шпанији. Три утакмице за редом нас терају да поделимо минутажу на све играче и тако припремамо комплетан ростер. Сви ће имати могућност да покажу на који начин може на њих да се рачуна на самом првенству. 75% момака су део ове селекције од мог доласка. Ово првенство ако пружимо свој максимум нас води у квалификације за Олимпијске игре и то је примарни циљ. Знамо да ће бити јако тешко, као и да неки млади играчи попут Стефана Додића, Јовице Николића, Милана Милића и Николе Зечевића због повреда неће моћи да буду део екипе.

О младима, али и повратницима на тражени ниво каже:

- Милош Кос, Урош Којадиновић и Лука Роган изборили су се за своју прилику и сигурно ће бити од велике помоћи док радује на ком нивоу игра Миљан Пушица јер нам то даје више опција и у одбрани и у нападу. Међутим, окосница екипе су момци који ако буду здрави изнеће највећи терет.

Ало

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести