Српска лига група Војводина: Бечејци славили и у Суботици

Бачка – Бечеј 0:4 (0:1)
fudbalska lopta
Фото: Tiker

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомборске капије, гледалаца око 250. Судија: Зорић (Клек)  Стрелци: Рахић у 43, Цветковић у 82, Ђуричин у  85. и Ковачевић у 87.минуту. Жути картони: Золнајић, Златковић (Бачка), Ђуричин , Алексић  (Бечеј).

БАЧКА: Докић 6, Арежина 7, Ђуровић 6 (Михаиловић -), Јаковљевић 6, Шијачић 6 (Јовановић -), Золнајић 6, Симић 6, Тумбас 6, Златковић 6, Медић 7, Бурсаћ 7.

БЕЧЕЈ: Живков 7, Воргучин 7, Јанковић 6 (Михалец -), Томчић 6, Цветковић 7, Краговић 6, Рахић 7 (Васин -), Мирков 7, Ковачевић 7, Ђуричин 8, Алексић 6 (Бабић). Б ечејци су наставили серију победа, овог пута славили су у Суботици. Додуше све до 43. минута нису успелида пробију бедем Бачке, али када су постигли погодак све је било лакше. У завршници првог дела коначно се иницијатива исплатила Бечеју. Дејан Рахић је искористио прави тренутак и донео предност гостима.

Наставак сусрерта донео је занимљивију игру. Низале су се прилике на обе стране. Домаћи тим је заиграо много боље и у 49. минуту након дуплог паса са Златковићем, Медић је упутио шут, али је Живков био на месту.  У 59. минуту,  Огњен Ђуричић се нашао сам са Докићем, шутирао је, голман Бачке одлично интервенисао. Невероватна прилика за Суботичане није искориштена у 65. минуту. У финишу меча Бечејци су били знатно бољи, прво је Цветковић након корнера био највиши у скоку и главом пласирао лопту у мрежу Бачке. Потпуно је пала концентрација домаћој екипи, гости су је на најбољи начин искористили и у 85. минуту повисили вођство. Огњен Ђуричин, један од бољих појединаца на овом сусрету после много пропуштених прилика погодио је мрежу, да би Ковачевић  у последњем минуту ставио тачку на утакмицу.          

С. Ст.

Братство - Раднички (НП) 1:0 (0:0)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион Братства, гледалаца око 400, судија: Петровић (Шајкаш). Стрелац: Ћовин у 64. минуту (из пенала).  Жути картони: Швељо, Станковић, Ћовин (Братство), а Крстовић, Петковић (Раднички). Црвени картон: Крстовић у 57. (Раднички).

БРАТСТВО: Студен, Ивановић 7, Грабеж 7, Вејновић 8, Поповић 7 (Антунић 7), Вуковић 7 (Владетић), Лишћевић 7, Стаменковић 7 (Ћовин 7), Божичић 7, Швељо 7, Станковић 7.

РАДНИЧКИ (НП): Ђурић 7, Лалић 6, Здравковић 6, Крстовић 6, Лазић 6, Маркишић 6 (Цвијетиновић), Свиленковић 6 (Рауковић 6), Рајак 7, Рајковић 6, Цветковић 6 (Травица), Петковић 7.

Прво полувреме биће брзо заборављено јер сем Грабежовог ударца главом у 25. минуту са око шест метара који је голман Ђурић одбранио остало није вредно помена. У наставку много више узбуђења. Најпре је Крстовић у 57. минуту покушао да падне у шеснаестерцу Братства и заради пенал, али је због симулирања зарадио други жути картон и морао да напусти сусрет.

Његово искључење олакшало је посао домаћину који је у 64. минуту дошао у вођство са беле тачке. Грабеж је оборен у казненом простору гостију па је Петровић показао на најстрожу коју је Ћовин реализовао.

Ј. Бањац

Раднички (З) - Оџаци 3:2 (1:2)

ЗРЕЊАНИН: Стадион крај Скробаре, гледалаца 400, судија: Ћирић (Суботица). Стрелци: Матић у 7. Грбић у 74. и Радосављевић у 90. за Раднички, а Ивеља у 3. и 43. за Оyаке. Жути картони: Јованов, Радосављевић и Мастило (Раднички), а Галић и Терзић (Оyаци).

РАДНИЧКИ (З): Радовић 7, Грбић 8, Јованов 7, Радосављевић 8, Матић 7 (Закић 7), Миливојев 7 (Мастило 7), Ковачевић 7, Киш 7, Рудан 7 (Крстинић 7), Кнежевић 7, Шаренац 7.

ОЏАЦИ: Кронић (Ићитовић 6), Пронек 6, Бабић 6, Бошковић 6, Галић 7, Тутњевић 7, Вукасовић 7, Ивеља 8, Костић 6 (Терзић 7), Зоговић 6, Славуљица 7.

Зрењанинци су после велике борбе преокретом дошли до вредних бодова и прекинули црну серију од три пораза. Већ у 3. минуту гости су повели, Ивеља је избегао замку, изашао сам испред голмана Радовића и лоб ударцем постигао гол. Није се дуго чекало на изједначење. У 7. минуту после центаршута са десне стране Грбића лопту је главом у мрежу гостију закуцао Матић. Још у три наврата тим Предрага Кандића преко Радосављевића, Ковачевића и Матића покушао да постигне погодак, али су најозбиљније припретили Оyачани у 27. минуту, када је Галић са двадесетак метара погодио пречку.

После велике гужве у казненом простору домаћина у 43. минуту најбоље се снашао Ивеља који из окрета постигао погодак.

У наставку сусрета две стопостотне шансе у 65. и 67. минуту. Прво је поред саме стативе шутирао Терзић, а голман Радовић је скинуо зицер Галићу после његовог ударца главом. Домаћи тим је стигао до изједначења у 74. минуту, после дуге акције лопта дошла искоса са десне стране до капитена Грбића који је шаље у мрежу гостију. Сјајна лопта Кнежевића на коју је натрчао Пеђа Радосављевић и постигао евро гол за победу и коначних 3:2.

Н. Јоњев

Раднички (СМ) - Динамо 0:1 (0:1)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Кеyа (Нови Сад).Стрелац: Терзић у 45. минуту. Жути картони: Ристић (Раднички), Јанковић, Кукољ, Недучић (Динамо).  

РАДНИЧКИ: Шивољицки 7, Лукић 6 (Стрниша 6), Зазић 6, Качар 7, Ловрић 8, Ристић 6, Наглић 7, Рокса 7, Скорупан 6, Симић 6 (Сладојевић 6), Савић 6.

ДИНАМО: Чанковић 7, Каранфиловски 7, Дашић 7, Недучић 7, Кукољ 7 (Стојановск), Јанковић 7 (Мирковић), Јованић 7, Тошић 7, Јованчић 7, Величковић 7, Трерзић 8 (Скокна 7).

Да је Рокса у 3.минуту постигао гол за домаћине, ко зна како би утакмица, текла даље.Он је избио сам испред голмана Чанковића, и када су сви очекивали погодак, лопту, је просто упуцао у голмамове руке.

Домаћини су били  много слабији ривал, у првом полувремену, а гости, засигурно, најбоља екипа која је гостовала, ове јесени у Хесни. Имали су Панчевци и неколко лепих прилик, шутирали доста прецизно, али је голман Шивољицки је изврсно бранио. Ипак, гости су дошли у вођству после добре контре.Уследио је изврстан центаршут Терзић је само завршио успешну акцију.Главом је из петерца лако савладао Шивољцког.

У другом полувремену, домаћи, су покушали, да макар изједначе, али чврста одбрана гостију  зауставила је неколико добрих напада домаћина. И то је било све, у финишу, ове доста занимљиве утакмице, и наравно заслужене победе гостију.

Б. Рокнић

Раднички (Ш) - Борац 0:1 (0:1)

ШИД: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Гњатовић (Нови Сад).Стрелац:Савановић у 11. минуту. Жути картони: Дмитровић, Кочијашевић, Богојевић, Јевтић (Раднички), Петровић, Јефтић (Борац).

РАДНИЧКИ: Митровић 6, Богојевић 6, Којчиновић 6, Радовановић 6, Јевтић 6, Урошевић 6 (Ћирић 6), Дрча 6, Теофанов 6, Манојловић 6, Дмитровић 6, Гудан 6.

БОРАЦ: Гнедић 7, Вуковић 7, М. Шушњар 7, Петровић 7, Митревски 7, Савановић 7, Смајагић 7, Чигоја 7, Трајановић 7 (Миловац 6), Јефтић 7, А. Шушњар 7.

Гости су заслужили победу. Играли су течно и повезано у првом полувремену, и мали су у својим редовима расположеног Савановића, који, је постигао гол, после успеле акције његових саиграча. У наставку равноправна игра, без правих шанси на обе стране.    

П. Л.-Б. Р.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести