Суперлига Србије: Звездин 10. тријумф у низу за "плус осам"

Фудбалери Црвене звезде забележили су и 10. победу у првенству и показали да се налазе у изванредној форми.
Фонет/А. Барда/Црвена звезда-Напредак (Марко Иванић у продору)
Фото: Фонет/А. Барда/Црвена звезда-Напредак (Марко Иванић у продору)

Рутински су савладали Напредак, и цементирали водећу позицију на суперлигашкој табели. Чета Дејана Станковића фуриозно је почела меч и већ у 1. минуту повела са 1:0. Фалћинели је изашао сам испред Остојића, заобишао га и постигао гол.

Само мало касније – 2:0. Гајић је прошао по левој страни, одиграо до Иванића којем са пет метара није било тешко да се упише у стрелце. Звезда је диктирала темпо, из сваког напада, малтене, долазила до шансе па су Катаи и Иванић за кратко време могли да постигну поготке, али нису успели. Изабраници Дејана Станковића заиста нису имали никаквих потешкоћа, Крушевљани су били само неми посматрачи на терену; екипа која није ни покушавала нешто више да уради. Канга је већ у првом полувремену могао да реши све дилеме, али је његов ударац зауставио Остојић. Тек у 35. минуту гост је нешто озбиљније урадио, али је Милошев шутирао поред гола.

Однос снага није се променио у другом полувремену: и даље су црвено-бели доминирали и одмах имали шансу за нови погодак, али је нису искористили. Напредак је и даље био пасиван, није покушавао да угрози Београђане. Ипак, у 62. минуту добар продор Мркића, фаул Ераковића у шеснаестерцу и то је једанаестерац. Мркић је и извео најстрожу казну, али је погодио пречку. Мало потом, и на другој страни најстрожа казна, фаулиран је Спиридоновић, а  сигуран са креча био је Иванић. Тада је све било јасно, Црвена звезда је обезбедила победу, али хтела је да она буде убедљивија. Кидисала је по нови гол, пре свих Спиридоновић, који је био жељан доказивања.

Голова до краја, ипак, није било и остало је 3:0.

Црвена звезда Напредак 3:0 (2:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Фалћинели у 1, и Иванић у 9, и (из пенала) у 71. минуту.  Жути картони: Николић (Црвена звезда), а Милуновић, Спремо (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гајић 6,5 (Радуловић), Ераковић 6, Милуновић 6, Гобељић 6,5, Николић 6,5, Канга 6,5 (Петровић), Гаврић 6,5 (Крстовић), Иванић 7,5, Катаи 7 (Спиридоновић 6,5), Фалћинели 7 (Бен).

НАПРЕДАК: Остојић 6, Стевић 6, Мршић 6, Маринковић 6, Костић 6 (Миловановић 6), Рашковић 6, Милошев 6 (Ћуковић), Кочић 6 (Мијић), Спремо 6, Мркић 6,5, Милуновић 6,5.

И. Лазаревић    

Раније данас: Пролетер - ТСЦ 1:0, Рад - Инђија 2:1, Златибор - Радник 1:4.

Субота: Металац - Партизан 1:1, Нови Пазар - Војводина 3:1, Мачва - Вождовац 0:2, Спартак - Чукарички 4:2, Бачка - Јавор 2:2. Петак: Раднички Ниш - Младост 1:1.

Табела: Црвена звезда 30 бодова, Партизан 22, Војводина 20, Спартак 19, Чукарички 18, Пролетер 18, Раднички Ниш 17, Младост 17, Вождовац 16, ТСЦ 14, Јавор 14, Металац 13, Нови Пазар 12, Радник 10, Рад 9, Инђија 9, Бачка 7, Златибор 6, Напредак 5, Мачва 5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести