Суперлига: Звезда савладала Крушевљане пред ПСЖ

Фудбалери Црвене звезде наставили су успешан низ у 20. колу Суперлиге Србије, савладали су Напредак 3:0 (1:0).
ben, fk crvena zvezda
Фото: Mohamed El Fardu Ben, foto: FK Crvena zvezda

Црвена звездаНапредак 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 5.000. Судија: Васић (Нови Жедник). Стрелци: Симић у 13, Вешковац (аутогол) у 60. и Бен у 80. минуту. Жути картони: Бен (Црвена звезда), а Баха, Не. Петровић, Боранијашевић (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гобељић 6, Стојковић 6, Дегенек 6, Родић 7, Јованчић 6,5 (Јовичић 6), Крстичић 6,5, Бен 8, Ебесилио 7 (Марин),Симић 7, Павков 6,5 (Боаћи).

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 6,5, Боранијашевић 6, Вешковац 6, Маринковић 6, Не. Петровић 6,5, Баха 6 (Ескић), Костић 6,5, Н'Диаје (Рушевић 6), Вулић 6,5, Вукановић 6,5, Аливодић 6 (Зец).

Славље је на крају могло бити и убедљивије, али и овако су Београђани задовољни. Дефанзивно оријентисани гости покушали су нешто из контранапада.

Момци Владана Милојевића на почетку покушали су кроз посед лопте да угрозе Крушевљане, али у томе нису успевали. Све до 13. минута када је један прекид променио све. После слободног ударца Симић је са петанестак метара, неометан, савладао Петровића. Тада се све отворило, за крако време Београђани су створили неколико повољних прилика. Најповољнију је имао Павков у 20. минуту, када је на пас Ебесилија био сам испред Петровића, али је лоше шутирао. Београђани су били бољи.

Победу Београђанима је већ у 42. минуту могао да овери Ебесилио, али је из слободног ударца погодио само пречку.

У другом полувремену, Црвена звезда се одлучила за чување резултата, Напредак да појури изједначење и било је много занимљивије гледати утакмицу. Чарапани су плели мрежу око гола  шампиона, али домаћин је имао боље прилике, посебно преко Симића у 59. минуту када је његов шут зауставио Петровић. А, већ у следећем нападу – 2:0. Корнер је извео Бен, Вешковац катастрофално реаговао и затресао сопствену мрежу.

Тада је све било готово, а потврду трјимфа шампиона оверио је Бен у 80. минуту, сјајним шутем са 12 метара.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести