ТСЦ победа води у Европу, Воши бод као императив

Фудбалери ТСЦ из Бачке Тополе данас дочекују екипу Војводине у последњој првенственој утакмици плеј офа Србије са намером да освоје сва три бода и изборе пласман у квалификације за Лигу Конфедерација.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Шеф стручног штаба Тополчана Жарко Лазетић  истакао је да очекује тежак, напет и неизвестан дуел са Војводином, у којем је сигурно да ће обе екипе покушати да победе.

- Војводина је трећи клуб у нашој земљи. Ове сезоне нису испунили ни минимум онога што се од њих очекивало, али то је вероватно сплет разних околности. Сигуран сам да ће на утакмици против нас бити веома мотивисани и да ће дати максимум. Имају феноменалне играче и тренера кога познајем и изузетно ценим -  казао је Лазетић.

Лазетић је додао да са великим поштовањем дочекује противника и да је свестан да резултати које постижу у последње време нису реални.

- Војводина је и појединачно и тимски веома опасна и нећемо дозволити да нас изненаде, већ ћемо се добро припремити. Веома је важно то што ми и у последњем колу имамо шансу да остваримо циљ. Немамо ту растерећености коју има Војводина и коју ја лично не волим јер сам свестан да она може да води у оба смера. Из те растерећености може да се деси да противнику све полази од руке јер се тренутно не боре за пласман, али друге стране ја волим и притисак под којим смо, јер добар резултат морамо да постигнемо како бисмо остварили циљ - рекао је Лазетић. - На жалост, резултатом против Радничког нисмо себи загарантовали да судбину држимо у својим рукама, већ смо дозволили да зависимо од друге утакмице. Ипак, то не сме да нас оптерећује. Држаћемо фокус на услову свих услова – победи. Бићемо спреми, показаћемо добру игру јер само тако можемо да остваримо повољан резултат.

Играч средине терена Берталан Бочкаи, који је недавно добио позив да игра за младу репрезентацију Мађарске, је нагласио да су играчи ТСЦ-а професионалци и да их одлагање утакмице није омело у припремама.

- Биће то веома тежак меч, могу да кажем најтежи ове сезоне. Треба да будемо концентрисании не смемо да правимо грешке попут оних у Нишу. Тамо смо се лоше показали, поготово у првом полувремену. Али, ако против Војводине будемо играли онако како знамо, и ако сви дамо 100 одсто своје енергије, нећемо имати проблеме. Одиграћемо исто и то неће имати резултатски значај. Стандардно се припремамо - закључио је Бочкаи.

С. Ст. - Г. К.

 

Војводина на терен с младим снагама

Ако је судити на основу састава против Чукаричког, само ће четворица фудбалера Војводине истрчати данас на терен ТСЦ арене у Бачкој Тополи, у односу на тим који је поткрај септембра прошле године на истом терену, у сусрету са истим супарником, поражен минималним резултатом. У међувремену, Војводина и ТСЦ састали су се и на „Карађорђу“ у Новом Саду. И опет је резултатски конто Војводине остао празан. Да све буде у складу са већ виђеним и резултат је био идентичан, 1:0 за ТСЦ.

До данас, што се новосадског тима тиче, на челу стручног штаба дошло је до смене, али и до опредељења у погледу састава екипе, чији основ сада чине млади играчи, школовани у сопственој школи у Бошков центру у Ветернику. Војводина је седма на суперлигашкој табели и ту се ништа променити не може. Преостали сусрет на гостовању у Бачкој Тополи послужиће тренеру Драгану Радојичићу да фудбалској Србији представи неке нове клинце, будуће носиоце игре.

-Статистика сведочи да су у минула два и по месеца, од момента када сам прихватио улогу шефа стручног штаба, сви млади играчи који су прикључени сениорском саставу, добили шансу – подсећа тренер Војводине Драган Радојичић. – Од тренутка када смо изгубили шансу за пласман у европске квалификације, у процентима њих 90 посто били су на терену, што се најбоље могло уочити у утакмици са Чукаричким. Мој тим је тако радио, сада ће доћи неки други људи да воде екипу и нека наставе тим путем. У Бачкој Тополи са нама ће бити тројица, четворица омладинаца. Тако сам радио и у свом првом мандату у Војводини, када су играли Тадић и Медојевић, када су дебитовали Тошић и Алексић, то је било моје опредељење у сваком клубу у коме сам радио. Ја младима верујем и увек сам спреман да им дам шансу у комбинацији са искусним играчима. Тако ће бити и на ТСЦ арени, у последњем колу.                   

Упркос чињеници да за Новосађане предстојеће искушење нема такмичарски значај, Радојичић и његови изабраници спремни су да утиском на терену одговоре на све изазове, с обзиром на то да би резултат те утакмице могао да утиче на поредак који одлучује о пласману у квалификације Лиге конференција, нишког Радничког, Вождовца и ТСЦ-а. Отуда и опрез приликом састављања тима и могућностима да искључиво младим играчима повери задатак у коме Војводина игра за част клуба, чији је учинак у минулој сезони далеко испод реномеа колектива.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести