У Кабелу остали Петровић и Говедарица, циљ виши ранг

С припремама за пролећни део првенства  пре неколико дана започела је другопласирана екипа Прве лиге Србије екипа Кабела.
к
Фото: ФК Кабел

У зимском амбијенту протичу први тренинзи под вођством стратега Зорана Васиљевића. Задовољан је тренер црвено црних одзивом и останком двојице веома битниух играча. Капитен Стефан Петровић продужио је уговор,  од фудбалске пензије одустао искусни Предраг Говедарица. Решени су Новосађани да од првог тренинга крену у мисију напада на Суперлигашко друштво. Петровићу је истекла једногодишња уговорна обавеза, али је и поред неколико понуда остао да помогне у остварењу високих амбиција.

-.Првенство смо завршили на високој другој позицији која би нам гарантовала улазак у виши ранг. И поред интересовања других клубова, било је и суперлигашких понуда  брзо сам се договорио са управом да заједничким снагама наставимо започети посао - задовољан је Петровић једна од моторних снага машинерије чете са Штранда.

Као и Петровић и Говедарица је због повреде пропустио доста битних утакмица. После повреде у мечу са Радником у купу, ратио у последњем колу помогао да се донесу бодови из Панчева и потврди другапозиција..


Играчки кадар

Од првог дана на располагању шефу стручног штаба Зорану Васиљевићу и сарадницима Мирославу Смајићу, Слободану Гужвици и Војиславу Вукићу су голмани Пушкић и Милошевић док ће се млади голман Тороман придружити после обављених припрема са Војводином, затим Јеличић, Петрић, Видаков, Месаровић, Србијанац, Кочовић, Којчић, Караћ, Бечелић, Петровић, Лучић, Говедарица, Павлићевић, Новаковић, Мирић , Богдановић, Братић, Варга,Вујошевић, Обрадовић, Обадовић и Радочај. Прозивци је присуствовао и Мандић, али ће се он после успешно обављене операције рамена касније укључити у рад.


- Мислио сам да се опростим од фудбала, али  очигледно нећу још у пензију. Успешно сам се опоравио од повреде није било дилеме да и овога пролеће помогнем да се Кабел пласира у елиту. Добили смо неколико појачања међу којима је и млади Радочај. Веома је битно што су остали и они искуснији Караћ, Петровић, Кочовић и Месаровић, Петрић, Новаковић, Бечелић а и надолазећи млади талас на челу са Јеличићем, Видаковим, Србијанцем, Којчићем и Павлићевићем, Лучићем и Мандићем. Битно је да од првог дана кренемо са озбиљним радом, да  кроз тренинге и утакмице трку за бодове дочекамо спремни јер ће по некој логици добар старт бити и прави путоказ  ка нашим жељама.

М. По.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести